Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 16:00

Ниш: Како живе Митићи пола деценије без струје

Брачни пар Митић из Ниша, већ 5 година живи без струје. Овим пензионерима струја је искључена због дуга, а сада не могу да докажу власништво над станом, да би се опет прикључили на мрежу.
Пензионери Милунка и Стојадин Митић већ пету Нову годину дочекују >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са свећом и лампама. Струја им је искључена 2018. године, због дуга који су уз помоћ кредита одмах измирили:
“Ето, како се живи, са свећама, батеријама, сувом храном, неокупани, неопрани”, каже Стојадин Митић, из Ниша, а Милунка Митић додаје:“Да се пере на руке, да се греје вода да се купамо тако, је л’’ то нормално сад, а заједно смо радили на железници и стекли стан.”
Тај стан су откупили и отплаћивали 13 година, али сада морају да докажу власништво.Нишка дистрибуција упозната је са овим случајем.
"Како Милунка Митић свој захтев није допунила у складу са обавештењем које јој је достављено, Огранак Електродистрибуција Ниш је 11. 09. 2019. године донео Решење којим је одбачен њен захтев-молба за прикључење. Наглашавамо да је у овом случају Огранак Електродистрибуција Ниш поступао у складу са законским прописима", наводи се у саопштењу Огранка Електродистрибуције Ниш.
Митићи кажу да право својине не могу да добију. Из Железнице су их упутили на министарство финансија.
“Нека ми прикључе привремено док министарство финансија одлучи да ми пошаље шта и како да имамо струју да имамо обичну егзистенцију за живот”, каже Стојадин Митић.
“Немам памет више да размишљам, ја мислим да никад више нећу да добијем струју”, каже Милунка Митић.
Милунка болује од астме и највећи проблем је где да укључи инхалатор. Ствари им пере ћерка, телефоне пуне у комшилуку, а у Новој години жеља им је само једна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.