Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 10:36

Румунски брод ударио у стуб моста на Дунаву код Бачке Паланке, Хрватска затворила гранични прелаз

Румунски брод "Антониа" синоћ око два сата ударио је у носећи стуб моста на граничном прелазу са Хрватском, Бачка Паланка-Илок, потврђено је за РТС у новосадској полицији. Министарство животне средине саопштило је да се у броду налазило 1.000 тона азотног ђубрива и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да прате ситуацију. Хрватска затворила гранични прелаз Илок.
 
Министарство заштите животне средине саопштило је да заједно са Агенцијом за заштиту животне средине прати ситуацију на реци Дунав код Бачке Паланке где је ноћас, услед пловидбене незгоде, потонула баржа немачког брода "Лола - 5" која је превозила око 1.000 тона вештачког азотног ђубрива.
"У овом моменту инспектори за воде надлежног Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду утврђују пет локалитета на којима ће представници Агенције за заштиту животне средине урадити узорковање и одређивање свих физичко-хемијских параметара у циљу анализе квалитета воде, како би се утврдио утицај незгоде на животну средину", наводи се у саопштењу Министарства.
Како наводе, до незгоде је дошло око 00.40 сати, када је немачки брод "Антониа" који је вукао натоварену баржу "Лола - 5", ударио у стуб моста "25. мај" који спаја граничне прелазе Бачка Паланка-Илок. Додају да је брод ударио у стуб моста на територији пловног пута реке Дунав у Републици Хрватској, због чега су обавештене и хрватске надлежне службе.
Хрватска затворила гранични прелаз Илок Хрватска је затворила гранични прелаз Илок, пренео је портал Индекс. Мост који повезује Бачку Паланку и Илок налази се између два гранична прелаза.
"Апелирамо на грађане који намјеравају пријећи државну границу да користе алтернативне граничне пријелазе", поручили су из хрватске полиције.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.