Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 14:20

Вучић и Мицотакис: Постоје сви услови за јачање сарадње Србије и Грчке

Председник Александар Вучић и премијер Грчке Киријакос Мицотакис сагласили су се у телефонском разговору да постоје сви услови да сарадња две земље и у овој години настави да јача у различитим областима, нагласивши могућности које пружа сектор енергетике. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Александар Вучић разговарао је телефоном са Киријакосом Мицотакисом, саопштила је прес-служба председника Републике.

Двојица званичника су се сагласили да постоје сви услови да сарадња двеју земаља и у овој години настави да јача у различитим областима, нагласивши могућности које пружа сектор енергетике.
Вучић је изразио захвалност премијеру Мицотакису на томе што Грчка поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на доприносу стабилности у региону.
Мицотакис је поновио и подршку Грчке европском путу Србије, уз наду да ће у овој години напредак бити видљивији.
Двојица званичника су се договорили да се ускоро састану у Београду, како би детаљније разговарали о билатералним односима, регионалној ситуацији и глобалним питањима.
Том приликом се очекује и долазак представника грчких компанија, који би са српским предузетницима разговарали о развоју економске сарадње.
 Премијер Мицотакис је изразио велико интересовање за учешће Грчке на специјализованој светског изложби EXPO 2027, сагласивши се са председником Вучићем да је то велика прилика не само за Србију, него и за цео регион.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.