Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 06:35

Руски напад на Кропивницки; Путин понудио држављанство странцима који се боре за Русију

Рат у Украјини – 680. дан. Регионални начелник тврди да је најмање једна особа страдала у руском нападу на Кропивницки, град у централној Украјини. Са друге стране, руски председник Владимир Путин потписао је указ о издавању руског држављанства странцима који су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << потписали уговор о служењу војног рока у Оружаним снагама Руске Федерације.
Украјинске трупе су јуче два пута гранатирале Белгород, саопштио је начелник руске Белгородске области Вјачеслав Гладков.
Министарство одбране навело да је руска противваздушна одбрана оборила 12 пројектила.
Украјинске снаге су одбиле осам руских напада на леву обалу Дњепра и 44 у правцу Бахмута, Авдејевке, Марина и Запорожја, саопштио је Генералштаб Оружаних снага, додајући да су извршени артиљеријски удари и ка Херсону.
Из Украјине је враћено 248 руских ратних заробљеника као резултат "сложених" преговора у којима су посредовали Уједињени Арапски Емирати, саопштило је руско министарство одбране.
Кијев је потврдио да се из руског заробљеништва вратило кући 230 војника и цивила, што је, како се истиче, највећа од свих размена.
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ изјавио је да се договорио са пољским министром спољних послова Радославом Сикорским да је потребно појачати војну подршку Украјини с ракетама дугог домета и противваздушним ракетама.
Северноатлантска алијанса саопштила је да јача "Небески штит" земаља Европске уније са 1.000 пројектила за ПВО систем Патриот.
НАТО је склопио уговор о набавци бојевих глава уз подршку групе земаља чланица ЕУ, међу којима се помињу Немачка, Холандија, Румунија и Шпанија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.