Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 14:06

Судар путничког и авиона Обалске страже на аеродрому Ханеда у Токију, сви путници евакуисани из запаљеног авиона

Јапански путнички авион запалио се приликом слетања када је ударио у авион Обалске страже на аеродрому Ханеда у Токију. У путничком авиону се налазило 367 путника и 12 чланова посаде, и сви су евакуисани.
На снимку се види експлозија на писти којом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << авион рула. Види се такође и да ватрогасци гасе пожар док пламен излази кроз прозоре кабине авиона.

У авиону "Џепен ерлајнса" налазило се 367 путника и 12 чланова, саопштено је из те авио компаније. Путници и посада су безбедно евакуисани, али није саопштено да ли има повређених.
Како је саопштено из авио-компаније екплозију и пожар је изазвао судар са авионом јапанске обалске страже приликом слетања.
Том приликом је погинуло пет припадника јапанске Обалске страже, док је пилот задобио тешке опекотине.
Летелица Обалске страже се кретала пистом и требала је да у подручје захваћено земљотресом пренесе материјалну помоћ.
Портпарол аеродрома рекао је да је привремено евакуисан и затворен путнички терминал.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.