Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 06:50

Поновљени избори за народне посланике, грађани гласају на осам бирачких места

На осам бирачких места у пет општина данас се понавља гласање на парламентарним изборима. Више од пет хиљада грађана може да искористи своје гласачко право од седам до 20 часова.
Грађани данас гласају на два бирачка места у Бачком Петровцу, три >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Белој Паланци и на по једном месту у општинама Беочин, Мионица и Петровац на Млави.

Републичка изборна комисија саопштила је раније да ће бити штампана 5.352 гласачка листића.
У суботу су поновљени избори на више од 30 бирачких места за Скупштину Србије и три за одборнике Скупштине града Београда.
Рок за подношење приговора после поновљених избора је 72 часа од затварања бирачких места и утврђивања прелиминарних резултата.
Избори се понављају на бирачким местима на којима није било могуће утврдити резултате гласања на изборима одржаним 17. децембра, као и на оним местима на којима су поништени резултати гласања због уочених изборних неправилности.
Републичка изборна комисија у року од 96 часова од пријема свих збирних извештаја о резултатима гласања доноси и објављује за сва бирачка места укупан извештај о резултатима избора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.