Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 06:47

Путин најављује нове ударе на "осетљиве војне циљеве“; Кијев: Непријатељ не одустаје да избаци наше јединице са леве обале Дњепра

Рат у Украјини – 678. дан. Председник Русије Владимир Путин рекао је током сусрета са војницима у војној болници у Москви да је серија украјинских ракетних напада на руски погранични град Белгород терористички чин који неће проћи некажњено. Оперативна ситуација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на истоку и југу Украјине и даље је тешка, а у току претходног дана дошло је до 56 војних сукоба, наводи се у извештају украјинског Генералштаба о рату са Русијом.
Број цивила убијених у украјинском нападу на Белгород порастао је на 25, саопштио је гувернер Белгородске области Вјачеслав Глатков.

Председник Русије Владимир Путин рекао је током сусрета са војницима у војној болници у Москви да је серија украјинских ракетних напада на руски погранични град Белгород терористички чин који неће проћи некажњено. Најавио је нове ударе на "осетљиве војне циљеве у Украјини".
Украјинско Министарство одбране је креирало двостепени систем набавки заснован на стандардима НАТО-а, саопштио је Министар одбране Рустем Умеров.
Он је подсетио да је раније Генералштаб достављао Министарству одбране требовање за, на пример, храну или одећу, а Министарство је директно набављало оно што је потребно Оружаним снагама.
Градоначелник Кијева Виталиј Кличко је војницима на фронту донео дронове, опрему, хемијске грејаче и прехрамбене производе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.