Izvor: RTS, 01.Jan.2024, 13:31

Улица отвореног срца у Београду

Једна од најлепших београдских традиција је Улица отвореног срца. Већ више од пола века Београђани и њихови гости се првог јануара, тачно у подне, окупљају у Светогорској улици, да се виде, друже, и једни другима пожеле срећу у новој години.
Манифестација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Улица отвореног срца у Светогорској улици свечано је почела уз песму дечјег хора "Чаролија" и певачице Зое Кидах.

Светогорска улица је од Таковске до Дома омладине претворена у дечје шеталиште, са балонима, слаткишима, а својеврсна представа приређена им је испред Атељеа 212.
Као и сваке године, посетиоци традиционално могу да купе “црвени носић”, заштитни знак Улице отвореног срца у оквиру хуманитарне акције коју су пре неколико година покренули Доктори-кловнови како би деци која се лече улепшали и олакшали болничке дане.
Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић захвалио је родитељима што су довели децу, а деци што учествују у данашњој манифестацији.
“Када читав свет спава 1. јануара деца се радују и Београд се радује. Срећна Нова година“, рекао је Поповић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.