Izvor: RTS, 29.Dec.2023, 06:56

ИДф изводи копнену операцију у Кан Јунису; Хезболах: САД и савезници су део "коалиције зла"

Сукоб Израела и Хамаса – 84. дан. У току су копнене операције израелске војске у Кан Јунису. Палестинске власти тврде да је у последњих 24 сата погинуло 210 Палестинаца , од 7. октобра 21.320 . Нови изрелски ваздушни удари на Дамаск и југ Сирије.
Израелске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << снаге наставиле су офанзиву на централни и јужни део Појаса Газе. Војници падобранске бригаде открили су неколико улаза у Хамасове тунеле. ИДФ тврди да пронађен и ракетни бацач у џамији у Кан Јунису.
Министарство здравља у Гази наводи да је у последњих 24 сата погинуло 210 Палестинаца, а од почетка сукоба 21.320.
Званичници израелске војске признали су нанели "ненамерну штету" цивилима у избегличком кампу Магази у централној Гази.
Прелиминарном истрагом је, кажу, откривено да су током напада погођене и друге зграде које су се налазиле у близини оперативаца Хамаса.
Палестинске власти истичу да је у ударима на камп пре четири дана погинуло је најмање 70 људи.
Уједињене нације позивају на прекид убијања палестинског становништва. Наводе да би Израел, због погоршања ситације, требало да предузме "одмах, јасне и ефикасне кораке да се оконча насиље насељеника над палестинским становништвом на окупираној Западној обали, укључујући источни Јерусалим".
Сиријски медији јавили су да је изнад престонице Дамаска била активна противваздухопловна одбрана, услед очигледног израелског ваздушног удара. Додаје се да су на мети изрелских снага били и други циљеви на југу Сирије.
Милитантна група Хезболах, коју подржава Иран, са седиштем у јужном Либану, дефинисала је као "коалицију зла" западни поморски савез за заштиту трговачких бродова у Црвеном мору, који су изложени нападима јеменских Хута.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.