Izvor: RTS, 28.Dec.2023, 01:06

Почела изборна тишина пред понављање избора

У поноћ је почела изборна тишина пред понављање избора у суботу, 30. децембра, на више од 30 бирачких места у Србији. Истог дана, гласаће се и на три бирачка места за Скупштину града Београда, пошто је на два места гласање поништено, а на једном није било могуће утврдити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резултат.
Изборна тишина почела је вечерас у поноћ, пред понављање избора који ће се у суботу, 30. децембра, одржати на више од 30 бирачких места на изборима за народне посланике, као и на три места за одборнике Скупштине града Београда.
Око 12.000 бирача ће на поновљеним изборима моћи да гласа у суботу од седам до 20 часова.
Гласање за избор за народне посланике биће поновљено на бирачким местима за која је констатовано да се не могу утврдити резултати гласања и на којима је поништено гласање на изборима за народне посланике одржаним 17. децембра.
Нека од бирачких места на којима ће се поново гласати су бирачко место 28 у општини Бабушница, бирачко место Бојнику, бирачко место 18 у Великом Градишту, бирачком месту број 2, 24 и 45 у Власотинцу, на бирачком месту број 23 у Трстенику, бирачком месту 15 у Жагубици, бирачком месту број 5 у Коцељеви, број 40 у Лебану, број 18 у Петровцу на Млави, број 8 Пландишту, број 24 у Рашки, број 6 и 37 у Сврљигу, број 40 у Тутину, број 8 у Ћуприји.
Поновиће се и гласање на оним местима где је гласање поништено и то: бирачко место 32 Аранђеловац, 24 Бабушница, 23 Велико Градиште, 26 Коцељева, 10 Косјерић, 7 Кула, 4 Петровац на Млави, 22 Сврљиг, 25 Топола, 16 Ћуприја, као и на бирачком месту број 12 у Бојнику. Избори ће бити поновљени и на три бирачка места у општини Кула, и то на бирачким местима 21, 1 и 33.
ГИК је усвојио решења о именовању бирачког одбора у сталном и проширеном саставу за спровођење поновног гласања на изборима за одборнике Скупштине града Београда, расписаним за 30. децембар за бирачко место број 73 у Градској општини Вождовац и бирачка места број 15 и 122 у Градској општини Нови Београд. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.