Izvor: RTS, 27.Dec.2023, 10:15

Нови протест родитеља и грађана испред школе "Владислав Рибникар"

Део родитеља деце из Основне школе "Владислав Рибникар" и грађани, поново су се окупили испред школе, запалили свеће и положили цвеће, и одали почаст деци која су страдала трећег маја. Отац једне страдале ученице покушава да уклони натпис "школа".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << На улазу у школу запалили су свеће и положили цвеће, и одали почаст деци која су страдала трећег маја. Како су навели – траже правду за жртве мајских трагедија и већу безбедност деце у свим школама.
Отац једне убијене ученице покушава да уклони натпис "школа" са асфалта испред улаза.
Један од захтева окупљених родитеља је да простор у којем су ђаци убијени постане меморијални центар.
Директорка "Рибникара" поднела оставку, нови в.д. директора Љубомир Пјевовић Вршилац дужности директора Основне школе "Владислав Рибникар" Олга Митровић поднела је оставку, а на место вршиоца дужности те школе постављен је Љубомир Пјевовић, потврдила је у уторак министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.
Митровићева је оставку поднела из личних разлога, рекла је министарка, и додала да је нови в.д. Пјевовић дипломирани музичар и да је предавао у две школе.
После трагедије која се у "Ринбикару" догодила у мају ове године, смењена је тадашња директорка школе Снежана Кнежевић, а на место в. д. директорке постављена је учитељица Анђела Петровић, која је радила у Основној школи "Данило Киш" на Вождовцу.
Петровић је пре истека мандата вршиоца дужности, након три месеца на том месту поднела оставку.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.