Izvor: RTS, 25.Dec.2023, 18:45

Одржана прва седница Савета за борбу против трговине људима

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је на првој седници Савета за борбу против трговине људима да је Србија унапредила оперативне и институционалне капацитете у овој области и да у наредном периоду акценат мора бити на превенцији ових кривичних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дела.
Братислав Гашић, који председава Саветom за борбу против трговине људима, истакао је да су партнерство и сарадња свих државних институција кључни за успешно сузбијање трговине људима, саоштио је МУП.

Прецизирао је да током ове године именован Национални координатор за борбу против трговине људима, Законом о заштитнику грађана успостављена институција националног известиоца за ову област, као и да су именовани нови чланови Савета за борбу против трговине људима.
Министар је нагласио да Република Србија унапређује капацитете у циљу вођење проактивних истрага везаних за трговину људима и да је у току израда планског документа у овој области који обухвата истрагу и кривично гоњење, заштиту жртава трговине људима, превенцију и партнерство.
На седници Савета донети су закључци у циљу успостављања и јачања оперативних капацитета за системски одговор друштва на проблем трговине људима.
Чланови Савета пружили су пуну подршку изради и усвајању новог планског документа у области борбе против трговине људима са пратећим акционим планом, као и изради посебног закона који би системски регулисао ову материју.
Седници Савета присуствовали су и министарка здравља Даница Грујичић, министарка правде Маја Поповић, министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и национални координатор за борбу против трговине људима и руководилац Канцеларије за координацију активности у борби против трговине људима Ненад Симић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.