Izvor: RTS, 25.Dec.2023, 11:41

МУП показао фотографије са увиђаја после инцидената у Скупштини Београда

Начелник Управе полиције Ивица Ивковић показао је на прес-конференцији у МУП-у фотографије са увиђаја после инцидената у Скупштини Београда. Истиче да су се полицајци уздржавали од интервенције и да су три сата трпели нападе.
Припадници полиције >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су више сати трпели нападе на синоћном протесту испред Скупштине Београда, рекао је начелник Управе полиције Ивица Ивковић истичући да су демонтранти гађали полицију бакљама, моткама, каменицама.
На ванредној прес-конференцији је показао фотографије и камен са увиђаја после инцидената у Скупштини Београда, прецизирајући да су полицајци три сата трпели нападе и да је двоје, упркос опреми, тешко повређено.
“Покушаји насилног упада у Скупштину града трајали су од 18.55 до 21.50 часова, а насилни демонстранти су користили сва средства да нападну припаднике МУП-а“, рекао је Ивковић истичући да “полиција није никог напала, већ је у складу са законом, применила средства принуде“.
Говорећи о протестима који су најављени за данас, Ивковић је поручио свима да се уздрже од насилних напада на институције и државне службенике.
“Било какво насиље, блокада саобраћаја, мостова који уносе немир и ремете нормалан живот грађана неће бити толерисана“, рекао је Ивковић.
Поновио је да је после инцидената испред Скупштине Београда процесуирано 38 особа и да очекује да се тај број повећа.
Истакао је да ће сви који изазивају немире бити процесуирани, те да је МУП спреман да се супротстави сваком акту насиља и да, како је рекао, "грађанима Србије пре свега гарантује мир, личну и имовинску сигурност".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.