Izvor: RTS, 23.Dec.2023, 20:42

Шести протест испред РИК-а у Београду

На позив коалиције "Србија против насиља" и вечерас је испред седишта Републичке изборне комисије у Београду одржан протест грађана који траже поништавања избора на свим нивоима.
Студенти, који су протестовали испред зграде где заседа РИК, затражили >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су од председника Србије Александра Вучића да до сутра увече испуни њихове захтеве и поручили да ће у противном у понедељак блокирати цео Београд.
Према речима студената, уколико Вучић не испуни њихове захтеве, у понедељак ће они изаћи на улице и блокирати Београд од 12 до 18 часова.
Представник студената који протестују Димитрије Димић позвао је грађане да им се придруже и понесу топлу одећу и храну.
Студенти траже поништавање избора одржаних 17. децембра и утврђивање како се дошло до ситуације у којој се одржавају протести.
Истовремено одржава се седница Републичке изборне комисије на којој се расправља о захтеву коалиције “Србија против насиља“ за расписивање нових избора за Скупштину Града Београда.
Председник РИК-а Владимир Димитријевић поновио је да РИК не може ни на који начин да буде укључен у спровођење актуелног изборног поступка у Београду, још мање да утиче на расписивање нових избора.
Мариника Тепић, која штрајкује глађу од 18. децембра, од данас ће свакодневно примати инфузије због здравственог стања које је угрожено, саопштила је Странка слободе и правде.
Штрајку глађу су се придружиле и две посланице – Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада, као и посланик Јанко Веселиновић и председник синдиката Слога Жељко Веселиновић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.