Izvor: RTS, 23.Dec.2023, 13:56

Несторовић: Нећемо ни са ким у коалицију, никог нећемо подржати и нећемо правити компромисе

Бранимир Несторовић каже да је покрет "Ми, глас из народа" донео одлуку да неће у коалицију ни са ким, никог неће подржати и неће правити компромисе. Сачекаћемо коначне резултате избора у Београду, истиче Несторовић. Нека буду нови избори, имали бисмо још бољи резултат, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << додаје Несторовић.
У Медија центру је одржана ванредна конференција за новинаре покрета "Ми, глас из народа", на којој је Бранимир Несторовић саопштио да су чланови покрета постигли договор о учешћу у формирању власти у Београду.
"Одлучили смо да нећемо ићи у коалицију ни са ким, да нећемо никога подржати и да нећемо правити никакве компромисе", рекао је Несторовић.
Наводи и да је било неких понуда одборницима са њихове листе, али да у то не може да се меша.
"Нажалост, према нашем изборном закону, мандати су у рукама одборника", рекао је Несторовић и додао да су њихови одборници искључили могућност продаје мандата. Оцењује да би то била погрешна одлука, јер ће тај покрет у будућности бити перспективнији.
Истакао је да покрет наставља даље истим правцем и да има своје приоритете.
“Ми ћемо сачекати проглашење коначних резултата избора у Београду“, рекао је Несторовић.
"Нема потреба да се опредељујемо, нека буду нови избори у Београду", додао је Несторовић.
Према његовим речима, уколико избори у Београду буду поновљени, очекује бољи резултат јер је том покрету, како каже, сада порасла препознатљивост.
“Долази време када ће морати да нас слушају“, рекао је Несторовић.
Несторовић је рекао и да је први неформални састанак представника овог покрета био у његовој ординацији 11. фебруара, који ће остати, како је рекао, забележен у историји политичког живота Србије. Тада је, истиче, главна тачка била да се не спроведе француско-немачки план.
“Сложили смо се да не можемо ићи у коалицији са прозападном опозицијом, зато што она није опозиција власти него опозиција народу. Свако ко се залаже за признавање Косова је опозиција Србији, а не власти“, каже Несторовић.
Тада су се, додаје, сложили и да неће ићи у коалицију са Српском напредном странком.
“Да смо хтели, могли смо да се учланимо, да добијемо лепе каријере, лепе понуде“, рекао је Несторовић.
Члан покрета Бранко Павловић је на прес-конференцији честитао СНС на изборном резултату, захвалио грађанима на подршци покрету "Ми, глас из народа" и истакао да су постигли “изузетан успех скромном кампањом“.
Павловић је поручио да су они “изразито против подела“, те да је једина подела која треба да постоји – она око питања Косова и Метохије: на оне који, како каже, не дају територијални интегритет и суверенитет Србије и на оне који би да се одрекну КиМ.
“Нећемо да се свака разлика претвара у поделе и да у међусобним непотребним сукобима губимо енергију која нам је преко потребна да се раскину ланци неоколонијалног положаја у који смо запали“, истакао је Павловић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.