Izvor: RTS, 22.Dec.2023, 00:59

Председник ГИК-а Новог Пазара тврди да није било прекрајања изборних резултата

Председник Градске изборне комисије (ГИК) Новог Пазара Радослав Милић рекао је на конференцији за новинаре да није било прекрајања резултата и кршења изборне воље на локалним изборима у том граду и да контрола изборног материјала и поновно бројање гласова на 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бирачких места, која је рађена на захтев Странке правде и помирења, СДА Санџака и Грађанског покрета Санџака, показала да је било минималних грешака које нису могле да утичу на изборни резултат.
Радослав Милић је да је тих 15 бирачких места обухватало 32 одсто (28.046 бирача) укупног броја уписаних бирача у Новом Пазару, те да је у џаковима прегледано 14.380 гласачких листића.
“Утврђено је да је у џаковима било девет више неважећих, а 18 мање важећих листића него што је било заведено у записницима. За листу ‘Европски Нови Пазар’ је у џаковима било седам гласова мање него у записницима, за листу ‘Александар Вучић’ један више, Един Ђерлек 24 мање, СДА Санџака осам више и ГПС један више него у записницима”, рекао је Милић.
Према речима Милића у бројању гласова учестовала је трочлана комисија састављена од “два представника опозиције” и “једног позиције”, као и да су сви они након завршене контроле потписали записнике.
На седници Градске изборне комисије једногласно су усвојени записници о контроли које су тражили СПП и СДА Санџака, док је записник о контроли коју је тражио ГПС усвојен већином гласова девет напрема седам”, рекао је Милић.
Такође , Милић је оценио да су утврђене грешке “далеко испод 10 одсто” (заправо су испод један одсто) што онемогућава да се изврши контрола још пет бирачких места.
Одговарајући на оптужбе опозиције да су записници са бирачких места прекрајани, Милић је рекао да то није тачно, већ да су само у ГИК-у, уз “присуство представника СПП и ГПС, а не СДП и СНС”, исправљане математичке грешке у укупном збиру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.