Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 17:42

Игор Дашић из Звечана: Полицајци на Јарињу су ме тукли и малтретирали

Игор Дашић из Звечана објавио је да су га припадници косовске полиције малтерирали и тукли на административном прелазу Јариње, јер је намеравао да позове представнике медија, како би јавности пренели о лошем опхођењу полицајаца према њему.
Случај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у ком се Игор Дашић помиње пренела је најпре полиција у свом извештају, да се наводно оглушио о наредбе њених припадника, да је стога задржан и да му је написана пријава.
"Стигао сам на Јариње у уторак (19.12.'23) у 1.26 часова ноћу, аутомобилом БГ таблица који има волан са десне стране и који се води на туђе име. У њему смо били мој друг, Гала мој пас и ја. Због волана сам одмах изашао и дошао до шалтера да предам документа. Службеник је узео документа, уписао, кренуо да их врати (без да тражи овлашћење за ауто) и више кроз шалу питао "је ли твој овај пас, леп је, папире имаш је л тако?", навео је Дашић у објави на Фејсбуку.
Каже да је без размишљања одговорио да је пас његов и да има папире али да нису ту јер је 50 пута прелазио прелаз и да му их нико није затражио али да ће следећи пут понети.
"На помен речи прелаз више нисам причао са једним већ са пет, шест службеника који су ми у глас грубим речником објашњавали како је то граница и да улазим у другу државу. Рекао сам им људи, је ли битно јесам ли изговорио прелаз или граница, јер идем кући и сваки следећи пут ћу носити документа за пса. Тад су потпуно полудели и почели да ме вређају говорећи уз то како ћу да научим да је ово држава и како се овде они питају. Када су ми рекли макни овај ауто одавде назад и мрш, одговорио сам да нећу померати ауто већ да ћу позвати новинаре да виде како се службеници понашају", преноси даље Дашић у исповести.
Тада су га, према његовим речима, опколила петорица њих, скочили на њега и заврнули му обе руке уз псовке и кренули да га гурају ка задњем делу контејнера, где је потпуни мрак. Дашић наводи да је тада осетио јак ударац шаком или песницом у потиљак, али да није успео да види ко га је од тих петорице ударио. Успео је, каже, да им се отргне.
"Они су ту стали одједном и везали ми лисице прејако за задње стране. Ово заустављање примене прекомерне силе и ударања приписујем искључиво камери која се налази са задње стране а коју сам потражио и угледао након што су ме пустили негде око 5 сати ујутру", навео је Дашић и додао да су га исмевали док је стајао са лисицама на рукама.
Дашић у објави оцењује да је "ово класичан Албин Курти шаблон за хапшење и протеривање Срба са КиМ" и да "жели да се оголи да ли се службеници понашају тако према Србима, јер им је речено или на своју руку, јер знају да нема казне за њихово иживљавање!".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.