Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 13:23

Билчик: Приштина да формира ЗСО, нормализација односа питање које мора бити решено

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик истакао је да би Приштина требало да ради на спровођењу договора и формира Заједницу српских општина (ЗСО) као кључно питање.
Известилац ЕП за Србију Владимир Билчик је поручио да је нормализација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << односа између Београда и Приштине питање која мора коначно да буде решено.
"Иста је порука и за Београд. Будите искрени и спроведите све о чему је било речи, јер мислим да је то у интересу свих грађана Косова и Метохије, свих Срба који тамо живе, и свих споменика који морају бити заштићени", рекао је Билчик.
Навео је да је таква реалност на терену и да би обе стране требало да се усредсреде на важне детаље.
"Да не говоримо о емоцијма и великим стварима. Мислим да нова влада има мандат да то учини. То питање мора се на крају решити, без тога многа друга питања ће бити тешко решити", закључио је Билчик.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.