Izvor: RTS, 20.Dec.2023, 20:09

Лучић: Приштина казнила МТС на КиМ да спречи његово ширење

Поводом одлуке косовске Управе за заштиту конкуренције да казни филијалу МТС на КиМ са 1,56 милиона евра, генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић каже да је циљ те казне да спречи ширење МТС-а.
"Оно што ја могу да поручим јесте да ће ово >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << коло изгубити, јер је евидентно да они и у овом случају чак и сопствене законе које су они створили не поштују", рекао је Владимир Лучић за Танјуг.
Генерални директор Телекома Србије каже да имају око 30 дана за жалбу Привредном суду.
"Ово не одлаже извршење новчане накнаде, међутим, ми кад се будемо жалили суду тражићемо од регулатора да нам одложи то плаћање. Не верујем да ће нам уважити, али сам потпуно сигуран да ћемо ми на суду то добити и да ћемо, ако случајно то буду наплатили, после вратити с каматом", истакао је Лучић.
Приштински медији пренели су саопштење косовске Управе за заштиту конкуренције да се казна од 1.563.959 евра предузећу МТС д.о.о, које је огранак Телекома Србије, филијала на КиМ, изриче због “кршења одредбе Закона о заштити конкуренције и то неподношењем захтева за обавезну најаву концентрације за куповину 100 одсто акција предузећа VGN NET d.o.o., LIKA d.o.o., PP. PRKDS-IMPULS у име И. Р. – Б.И. и Herc International“.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.