Zimski susreti srpskih zemalja 2018

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski susreti srpskih zemalja 2018

Na Jahorini su od 29.3.do 1.4. ove godine održani 23.Susreti Srpskih Zemalja pod sloganom “ Srbija i Srpska u Jahorinskom kolu“.

U kolo, koje je odigrano ispred hotela Bistrica, osim više od stotinu učesnika ove manifestacije, uhvatili su se i članovi narodnog ansambla “Venac“ iz Gračanice, kulturno umetničkih društava iz Srebrenice, Vrnjačke Banje i Pala, kao i 250 učenika osnovnih škola “Srbija“ i “Pale“.

Kao i ranijih godina, održana su takmičenja skijaša na prelepim terenima Jahorine. U disciplini veleslalom pobednici su Tamara Petrović iz Obrenovca u ženskoj i Marko Bašić iz Šida u muškoj konkurenciji.

U konkurenciji dece pobedio je sedmogodišnji Marko Rakonjac koji je sve učesnike oduševio i pesmom i igrom sa svojom sestrom Milicom na večernjoj svečanosti u hotelu Bistrica.Na ovoj svečanosti, osim podele medalja i priznanja, izvršena je i primopredaja dužnosti predsednika organizacionog odbora.

Novoizabrani predsednik za 2019.godinu Marko Bašić zahvalio se ovogodišnjem predsedniku mr.Zdravku Ranisavljeviću.

U petak 30.marta u Domu kulture “Pale“ svečanom Akademijom obeležena je ovogodišnja manifestacija. Akademiju su svojom nadahnutom pesmom začinili Srbski Pravoslavni Pojci iz Beograda.

Da bi se što uspešnije organizovala ova tradicionalna manifestacija, i ove kao i ranijih godina nesebično je pomoglo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.
Podrška nije izostala ni od gradske uprave i meštana Pala koji su se i ove godine pokazali kao pravi domaćini.

Organizator, Udruženje za odbranu ćirilice “Dobrica Erić“ iz Beograda zahvaljuje se na izuzetnom trudu i gostoprimstvu zaposlenima iz Olimpijskog Centra Jahorina.

U bratskoj slozi i raspoloženju svi učesnici Susreta srdačno su se pozdravili do novog druženja krajem marta 2019.godine.

cirilicasrbija.rs

Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.