Izvor: JUGpress.com, 30.Maj.2023, 08:33

Za 100.000 turističkih vaučera počinje danas prijava

BEOGRAD

Od danas počinje prijava građana za 100.000 turističkih vaučera.

Pojedinačna vrednost vaučera je 5.000 dinara a, zbog velikog interesovanja, iz Vlade Srbije je najavljeno da su obezbedili 500 miliona dinara za novu seriju.

I ove godine vaučeri za subvencionisani odmor će biti deljeni pod istim uslovima kao i počertkom godine kada je za dva dana podeljeno svih 100.000.

Oni građani koji su početkom godine već dobili vaučer ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << podnesu prijave za ove čija podela počinje.

Do sada su najtraženije destinacije Sokobanje, Vrnjačke banje i Zlatibora a u ponudi je još 4.200 ugostiteljskih objekata širom zemlje.

Ova brojka predstavlja i rekordan broj ugostitelja u sistemu vaučera do sada.

Građani koji ispunjavaju uslove, mogu se prijaviti na šalterima Pošte Srbije, a postupak je još efikasniji ukoliko obrazac prijave prethodno preuzmu, odštampaju, popune i sa pratećom dokumentacijom predaju u najbližoj pošti.

Pošta Srbije je zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika.

Prema zvaničnim podacima , od 2015. godine, kada je počela podela vaučera, do 2022. godine broj domaćih turista je povećan sa 1,3 miliona na više od dva miliona. (kraj) Agencije/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Od danas kreće podela turističkih vaučera od po 5.000 dinara: Da li državna pomoć pospešuje turizam u Srbiji?

Izvor: Danas, 30.Maj.2023

Vlasti u Srbiji najavile su novi kontigent turističkih vaučera za građane Srbije, a sagovornici Danasa saglasni su da su vaučeri doprineli produžavanju turističke sezone, kao i dužem boravku građana na izabranim destinacijama, što samim tim doprinosi i punjenju lokalnih budžeta. Međutim, ekonomista...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.