Vrnjačka Banja puna pred Lovefest: Sele se iz stanova da bi ih izdali posetiocima

Izvor: Blic, 04.Avg.2016, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrnjačka Banja puna pred "Lovefest": Sele se iz stanova da bi ih izdali posetiocima

– Zahvaljujući neverovatnom interesovanju za „Lovefest“ u Vrnjačkoj Banji su od 4.do 6. avgusta svi hoteli pun,, a izdati su i skoro svi kreveti u privatnom smeštaju.

Mnogi Vrnjčani su se iselili iz svojih stanova i izdali ih gostima, a Goran Čolović iz centra Vrnjačke Banje, kaže da očekuje solidnu zaradu.

- Velika je pomama za stanovima. S bzirom da imam jednosoban stan sa klimom, internetom i kablovskom, u kome mogu da se smeste četiri osobe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne verujem da ću ga dati ispod 250 evra za tri dana trajanja festivala – kaže ovaj Vrnjčanin.

Kuće i vikendice već su turistima iznajmili mnogi meštani Banje, a neki su čak i garaže pretvorili u privremene hotelske sobe. Cena od 10 evra za jednu noć skočila je na čak 60 pred sam početak.

- Imam dve prazne kuće. U jednoj imam tri, a u drugoj pet kreveta.Cena je bila 1.200 dinara po ležaju, za dan, a rezervisane su još u maju. Kuće imaju letnje kuhinje, kupatilo i dvorišnu terasu.Udaljene su 800 metara od mesta održavanja festivala – objašnjava Saša iz Vrnjačke Banje, čiji smo oglas našli na internetu.

Procenjuje se da će tokom tri festivalska dana Vrnjačku Banju posetiti

više od 70.000 mladih iz celog sveta.

- „Lovefest“ je od prošle godine izazvao pravi cunami, kada je u

pitanju smeštaj. Ljudi izdaju sve što imaju, ne bi li zaradili koji dinar, a čak i to nije dovoljno, jer je interesovanje ogromno. Mnogi su ugovorili smeštaj još pre šest meseci, a pojedini su sobe rezervisali još prošle godine, odmah nakon završetka festivala – kaže za Blic Goran Karavesović iz Turustičke organizacije u Vrnjačkoj Banji.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.