Izvor: Objava, 17.Maj.2018, 13:18

Vrnjačka Banja prava oaza mira i zdravlja

Vrnjačka Banja prava oaza mira i zdravlja

VRNJAČKA BANJA - U poslednje vreme Vrnjačka Banja je sve više privlačna gostima iz inostranstva, a u prilog toj činjenici govori i podatak da je ovo popularno banjsko mesto u Srbiji postalo omiljena vikend destinacija za turiste iz Bugarske. Gotovo svi vodeći turoperateri iz ove zemlje kao redovnu ponudu, rame uz rame sa najpoznatijim destinacijama u Evropi imaju i Vrnjačku Banju, kao svoju hit ponudu.
- Turistička agencija "Spa travel" iz Vrnjačke Banje je jedna od retkih turističkih agencija u Srbiji koja je svoje poslovanje usmerila prvenstveno prema dovođenju gostiju iz inostranstva, nudeći pritom Vrnjačku Banju kao oazu mira i zdravlja ali i sve druge atraktivne destinacije u Srbiji. Međutim tržišta okolnih zemalja svakako nisu dovoljna za popunjavanje sve više novih i luksuznih hotela koji su u poslednje vreme sagrađeni. Posredstvom ove aganecije od 20 maja u Vrnjačku Banju stiže prva, od četiri ugovorene grupe iz Indije, za ovu godinu, koja će boraviti najpre u novootvorenom hotelu "Slatina" a potom i u poznatom Hotelu "Solaris" u Vrnjačkoj Banji'',kaže Nikica Pantović direktor sektora za turizam,napomenuvši da je potpisan višegodišnji ugovor o saradnji između turističke agencije "Spa travel" i indijskih agencija o redovnom dolasku turista iz ove daleke zemlje. Glavni razlog njihovog boravka su sportske aktivnosti ali i upoznavanja sa srpskom istorijom, kulturom i tradicijom koja se u mnogome razlikuje od njihove. Ceo projekat je podržalo i Ministarstvo sporta, Sportsrtki centar, Turistička organizacija i Opština Vrnjačka Banja.
- Indija je vrlo zahvalno tržište,bitno im je da se poštuje sve ono što piše u programu.Vole da se fotogarfišu,dopada bim se naša priroda i kultura.Nadam se da će biti zadovoljni boravkom u našoj banji,a mi ćemo učiniti sve da se ovde osećaju kao kod kuće'' dodaje na kraju direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja Goran Karavesović. Već na sledeće proleće se očekuje oko 1000 turista iz Indije.
Dragan Ivanović