VRNJAČKA BANJA - KRALJICA SRPSKOG TURIZMA: Najlepša banja u Srbiji nudi PRIRODNA BOGATSTVA i bogat ZABAVNI PROGRAM, a za svačiji džep je

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 23:26

VRNJAČKA BANJA - KRALJICA SRPSKOG TURIZMA: Najlepša banja u Srbiji nudi PRIRODNA BOGATSTVA i bogat ZABAVNI PROGRAM, a za svačiji džep je

Ova turistička destinacija oduševiće i one koji čeznu za mirom i one koji žele aktivan odmor.

U današnje vreme gotovo je svima neophodno da se sklonimo od gradske gužve kako bismo uživali na lepim mestima koja su okružena netaknutom prirodom i raznim, prirodnim bogastvima. Za one koji čeznu za mirnim odmorom, odnosno za odmorom u pravom značenju te reči preporučujemo Kraljicu srpskog turizma - Vrnjačku Banju.

Iako smo rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ova banja pruža mir, preporučujemo je i onima koji vole živopisna mesta i aktivan odmor, posebno u avgustu kada se održava "Lovefest", festival elekronske muzike koji godinama okuplja na hiljade mladih iz Srbije i inostranstva (a i starijih) u Vrnjačoj Banji.

Vrnjačka Banja je opravdano kraljica banjskog turizma!

Vrnjačka Banja je zasigurno najlepša banja u našoj zemlji, a zbog svoje lepote i svega onoga što pruža gostu i najposećenija. Mnogi je svrstavaju u top 5 destinacija koje morate posetiti u Srbiji.

Ova banja ima svoju dugu tradiciju u razvoju turizma, a može se reći da radi na svom imidžu već više od 150 godina.

Vrnjačka Banja ima odličan položaj i veoma lako se dolazi do nje iz raznih putnih pravaca, od Beograda udaljena je samo oko 200km. U sezoni je zbog velikog broja turista pojačan i autobuski saobraćaj iz svih krajeva naše zemlje.

A post shared by Vrnjačka Banja (@vrnjacka.banja.najlepsa)

Prelepa priroda Zapadne Srbije u kojoj se nalazi i koja okružuje ovu kraljicu banjskog turizma, a naročito mineralni izvori po kojima je poznata, doneli su ovom mestu veliki značaj i renome po kome je poznata i u Evropi.

Ušuškana je planinom Goč sa tri strane, u samom jezgru se nalazi stoletni park koji se širi na obronke Goča, sedam mineralnih izvora (od kojih se četiri koriste za lečenje) i dve reke Vrnjačka i Lipovačka koje joj daju svežinu. Pored ovih prirodnih lepota, može se uživati u arhitekturi vila s kraja XIX veka i početka XX veka.

Pored toplih, lekovitih voda, zelenila bujne prirode i prelepo uređenog parka, Vrnjačka Banja nudi svojim gostima idealan relaksirajuć odmor za sve generacije.

Vrnjačka Banja je gradić sa prijatnom atmosferom, čiji je svaki kutak prožet posebnom pričom, čiji se prostori održavaju sa velikom pažnjom i trudom. Najbolji dokaz za to jeste lepo uređeni gradski park, centar ove turističke destinacije, kao i niz atrakcija:

Most ljubavi - mesto na kome morate ovekovečiti vašu ljubav i tako izbeći sudbinu koju priča najpoznatija banjska legenda. Na mestu koje je bilo sastajalište omiljenog para Vrnjačke Banje, učiteljice Nade i oficira Relje, simbolično je počela jedna ljubavna priča. Međutim, sa početkom Prvog svetskog rata, počinje i neki drugačiji život. Relju rat šalje u Grčku, gde upoznaje novu ljubav, zbog koje raskida veridbu sa Nadom. Prema rečima meštana, Nada je umrla od tuge i to vrlo mlada, a tragičan način na koji je otišla mnogi i dalje pamte.

Japanski vrt - Duh Japana u srcu Vrnjačke Banje, ovako možemo nazvati vrt smešten u nastavku centralnog banjskog parka, a uređen po japanskom konceptu. Zamišljen kao spoj žive i nežive prirode i njihovih elemenata koji se dopunjuju, vrt demonstritra maksimalno iskorišćenje prostora uz minimalno narušavanje prirodnog okruženja. Mesto koje odiše spokojom dok šetate uskom popločanom stazom koja vas vodi do malog jezerceta u koji se voda sliva iz kaskadnih vodopada.

A post shared by Vrnjacka Banja - ❤️SRBIJA❤️ (@vrnjacka_banja_official)

Amfiteatar - popularna letnja pozornica , smešten je na crkvenom brdu, ispod Hrama rođenja Presvete Bogorodica, a neposredno iznad Trga kulture.Ovo kultno zdanje mesto je održavanja mnogih kulturnih manifestacija. Ono po čemu je svakako prepoznatljiv amfiteatar jeste Festival filmskog scenarija koji ima najdužu tradiciju održavanja na letnjoj pozornici.

Spomen soba Danila Bate Stojkovića - U znak sećanja na velikana srpskog glumišta u okviru amfiteatra godine nosi, otvorena je i njegova Spomen soba 2022. godine. Tako je javnosti postao dostupan najvredniji deo njegovih ličnih stvari. Spomen soba na vrnjačkoj letnjoj pozornici simbolizuje veze legendarnog glumca i najpoznatije srpske banje.

Lavirint - Centralni park ima još jednu turističku atrakciju – lavirint sa ukupno 1 km parkovske staze i 440 četinara od kojih se formira zeleni zid. Lavirint park je odmah do Japanskog vrta. Nastao je iz ideje da se dodatno obogati jedinstveni Vrnjački park i izrastao u pravo umetničko delo.

Gočko - Centralno mesto na vrnjačkom šetalištu rezervisano je za simpatičnog vrapca koji predstavalja svojevrstan simbol Vrnjačke BanjeSvoje ime, Gočko, dobio je po planini Goč koja se uzdiže iznad banjskog bisera Srbije. Ovaj simpatični vrabac zapravo je nastao kao simbol i maskota Igara bez granica koje su u Vrnjačkoj Banji održane 1990. godine.

A post shared by @razglednica_srbije

Panoramski točak - Najveći panoramski točak na Balkanu sa impozatnom visinom od 50m postavljen je u vrnjačkom parku kod Jezera. Sa svoje 32 klimatizovane kabine sa toniranim staklima i tematskom rasvetom predstavlja novu atrakciju Vrnjačke Banje. Iz njegovih kabina videćeta banju kao na dlanu.

Veliki izbor smeštajnih kapaciteta u hotelima, vilama i apartmanima za 2022 sa veoma visokom kategorijom ali i onom nižom daje mogućnost svakom posetiocu da prema svom džepu izabere pravi odmor. Svakako se može reći da svaki domaćin radi na poboljšanju kvaliteta usluga koje pruža. U hotelima se može uživati u otvorenim i zatvorenim bazenima ali i u velnes i spa centrima sa raznovrsnim sadržajem, koje pomažu čoveku da se relaksira od svakodnevnog stresa.

Vreme manifestacija

9. - 16. jul: Vrnjački karneval

A post shared by Vrnjacka Banja (@vrnjackabanjaserbia)

25. - 30. jula:  Međunarodni festival klasične muzike "Vrnjci"

3. - 5. avgust: Lovefest

10. - 11. avgusta: Dani Danila Bate Stojkovića

12. avgust: Festival filmskog scenarija
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.