Uređenje ulica u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 11.Okt.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređenje ulica u Vrnjačkoj Banji

U delu naselja Kopaonički venac u Vrnjačkoj Banji još nisu asfaltirane ulice niti su kuće priključene na kanalizacionu mrežu. U njihovom susedstvu, na Slatinskom vencu, ovih dana privodi se kraju kompletna rekonstrukcija saobraćajnica.
Kopaonički venac izgleda kao selo iako je banjsko jezgro udaljeno svega par stotina metara. Miroslav Pecić ima lepši pogled na Banju iz svoje kuće nego gosti iz nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hotela sa promenadi.

"Ovo je Vrnjačka Banja. Prva zona banjska, a izgleda kao selo", kaže Miroslav Pecić žitelj naselja Kopaonički venac.
Seoska idila je jedno, a svakodnevni život nešto sasvim drugo tvrdi prvi komšija koji više od pet decenija čeka da se naselje uredi kao što i dolikuje Vrnjačkoj Banji.
"Pa, ima 60 godina skoro. I ništa. I kanalizaciju obećali i puteve, sve. Ništa", kaže Petar Kuzmanović koji živi u naselju Kopaonički venac.
Žitelje naselja brine i to što se ovih dana asfaltiraju i uređuju ulice Slatinskog venca. Misle da će sav novac iz budžeta za ovu godinu biti utrošen za te namene i uređenje ulica Moše Pijade i Heroja Čajke u centru Banje.

"To je znači krak Slatinskog venca u dužini od nekih 700 metara i vrednost investicije je trenutno 7 miliona dinara", navodi Branislav Bežanović, direktor opštinske stambene agencije.
Ovaj deo banje će biti lepši nego do sada jer se uređuje i pešačke staze.
Slatinski venac je poput prstena jer u dugom luku spaja Beogradsku ulicu sa izvorom Slatina, Jezerom i ulicom Jovana Cvijića. Kakav bi to prsten bio bez filigrana pitaju se žitelji sporednih ulica.
"Mi smo nadu izgubili pre dve godine. Ja sam ovde rođen. 52 godine i 52 godine ista priča", kaže Predrag Jevtić žitelj Kopaoničkog venca.
Kopaonički venac će ipak biti završen obećavaju nadležni.
"Da li će to biti do 31. 12 ili na proleće iduće godine, ali imamo u planu da i taj deo puta asfaltiramo", najavljuje Branislav Bežanović.
Preko Kopaoničkog venca se pruža i najkraći put iz Vrnjačke Banje ka Goču. Put je dug 7 kilometara, a asfaltirano je samo 700 metara.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.