Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje Kraljevine Srbije usvojilo deklaraciju za obnovu parlametarne monarhije

Udruženje Kraljevina Srbije (UKS) danas je u hotelu Zvezda u Vrnjačkoj Banji održalo svoj prvi kongres, povodom 75. godišnjice od stupanja na presto kralja Petra Dugog Karađorđevića.

Sin poslednjeg jugoslovenskog kralja, princ Aleksandar Karađorđević, rekao je okupljenima da je današnji skup izraz poverenja i istakao da se ponos i čast Srbije mogu obnoviti.

"Danas smo ovde jer verujemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se čast i ponos mogu obnoviti, što dugujemo svojoj zemlji i precima. Možemo nešto naučiti i z vremena u kome su oni živeli, a tome služe jubileji", kazao je princ Aleksandar.

UKS je danas prihvatilo dvadestsedmomartovsku deklaraciju za obnovu parlamentarne monarhije i promenu ustava Srbije, koju je predložio bivši predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković.

On je predlažući deklaraciju napomenuo da lično ne učestvuje u politici, kao i da nije član UKS-a.

Marković je naveo da Srbiji danas postoji politička klasa, ali ne i politička elita.

"Srbija danas ima političku klasu, ali ne i političku elitu, a nade koje se probude na ulici uvek se iznevere u kabinetima. Moramo ojačati institucije kao garanti istinske demokratije i trajnu branu svakoj partijskoj uzurpaciji", kazao je Marković.

Predsednik UKS-a Mario Majstorovć je rekao da ovo udruženje ne postoji kako bi se zalagalo protiv nekoga ili nečega, već radi obnove zajedništva, duhovnosti i obnove Kraljevine Srbije.

Posle radnog dela kongresa UKS-a, kome je prisustvovalo 1.500 učesnika i za čije održavanje je blagoslov dao poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej, održana je svečana akademija.

UKS, koje trenutno ima oko 18.000 članova, osnovalo je 2008. godine grupa studenata Univerziteta u Beogradu pod imenom Kraljeva omladina.

Ovo udruženje funkcioniše kao nestranačka, nevladina i neprofitna oganizacija, pod pokroviteljstvom princa Aleksandra Karađorđevića i s primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Udruženje Kraljevine Srbije usvojilo deklaraciju za obnovu parlametarne monarhije

Izvor: Beta Video, 27.Mar.2016

VRNJAČKA BANJA - Udruženje Kraljevina Srbije (UKS) danas je u hotelu Zvezda u Vrnjačkoj Banji održalo svoj prvi kongres, povodom 75. godišnjice od stupanja na presto kralja Petra Dugog Karadjordjevića. Sin poslednjeg jugoslovenskog kralja, princ Aleksandar Karadjordjević, rekao je okupljenima...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.