Učenik pretučen u Vrnjačkoj Banji u veštačkoj komi

Izvor: RTS, 28.Dec.2017, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenik pretučen u Vrnjačkoj Banji u veštačkoj komi

Učenik drugog razreda Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, koji je prekjuče pretučen na ulici, smešten je na odeljenje intenzivne nege Kliničkog centra u Kragujevcu. Reč je o veoma ozbiljnim povredama, rekao je neurohirurg Radivoje Nikolić.
Povređeni dečak je F. J.  iz Brajkovca kod Lazarevca, saznaje RTS.

Učenik je primljen sa teškim povredama glave i prelomom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << leve potkolenice. Urađene su dve operacije i pod stalnim je nadzorom tima lekara, kaže za RTS neurohirurg Kliničkog centra u Kragujevcu Radivoje Nikolić.
"On je u veštačkoj komi. Sediramo ga iz medicinskih razloga, počeli smo da mu smanjujemo sedaciju, pa ćemo videti kakvo je stanje povreda. Kontrolni skener je odličan", rekao je dr Nikolić.
Kako kaže doktor Nikolić, hematom je potpuno eliminisan, a ostalo je malo kontuzionih žarišta.
"Njegovo stanje je sada stabilno, ali još dosta ima da se uradi. Reč je o veoma ozbiljnim povredama da bismo davali bilo kakvu prognozu", rekao je Nikolić.
Učenik je poreklom iz Lazarevca, a stanuje u privatnom smeštaju u Vrnjačkoj Banji.
Dvojica osumnjičenih M. O. (1999) i A. Z. (1999), koje je policija juče uhapsila, takođe su učenici Ugostiteljske škole.
Njima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učenik u Vrnjačkoj Banji pretučen bokserom, u komi je

Izvor: B92, 28.Dec.2017

Beograd -- Učenik drugog razreda Ugostiteljsko-turističke škole koji je prekjuče pretučen na ulici u Vrnjačkoj Banji, u veštačkoj je komi, potvrđeno za RTS..."Lekari Kliničkog centara u Kragujevcu su ga juče operisali i drže ga u veštačkoj komi. Danas bi trebalo da ga probude. Povrede su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.