U Vrnjačkoj Banji se za prvomajske praznike očekuje 15.000 gostiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vrnjačkoj Banji se za prvomajske praznike očekuje 15.000 gostiju

Produženi vikend

Zahvaljujući tome što će za prvomajski praznik biti produženi vikend, u Vrnjačkoj Banji se očekuje veliki broj gostiju. Prema rečima Gorana Karavesovića iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje, najpoznatija srpska banja je omiljena destinacija u vreme prvomajskih praznika, i prema procenama prodajnih službi očekuje se preko 15.000 gostiju.

- Tih dana možete uživati u sajmu cveća, suvenira i starih zanata na vrnjačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << promenadi, a tu je i prvomajsko pešačenje do planine Goč - kaže Karavesović.

Ta šetnja počinje u osam a završava se oko 12 sati. Staza je srednje naporna, dužine oko 10 kilometara, a obezbeđena je vodička i medicinska služba. Učesnici se penju na oko 1.000 metara nadmorske visine do lovačkog doma gde ih čeka organizovan ručak, a oko 16 sati organizovan autobuski povratak u Vrnjačku Banju.

"Ovo će postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke organizacije i planinarskog kluba Goč, a na učesnicima je samo da ponesu dobro raspoloženje", navodi Goran Karavesović.

Inače, Goč je poznato planinsko odmaralište sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom koja se može spremiti na licu mesta u etno ambijentu. Tu je i jezero odakle Vrnjčani piju vodu, a naravno treba pomenuti i žičaru, pa restorane i kafane u kojima se možete okrepiti.

HTP „Fontana“ je popunjena sa 40 odsto, u objektima „Kralj“ je popuna 90, "Šumadiji“ 90, i „Ivi“ 60 odsto smeštajnih kapaciteta, dok u ostalim hotelima nema slobodnih mesta.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.