Izvor: Radio 021, 23.Jun.2020, 18:58

U Srbiji otvorena 122 od ukupno 386 hotela, hotelijerima potrebna pomoć države

Popunjenost hotela u Beogradu je 12 odsto, a u Srbiji, bez Beograda, 22,3 odsto, objavilo je Udruženje hotelsko-ugosteljske privrede Srbije (HORES).

U Srbiji su otvorena 122 hotela, od ukupno 386, a u Beogradu 46 od 115 hotela. Na osnovu ankete HORES-a, popunjenost hotela proteklog vikenda u Prolom banji, Lukovskoj banji, Vrujcima i Sokobanji je 88,5 odsto, a u Vrnjačkoj Banji 67,3 odsto.

Popunjenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hotela na Zlatiboru bila je 47 odsto. Za period 20. jun - 1. septembar, na osnovu trenutnog stanja potvrđenih rezervacija (uz mogućnost otkazivanja), rezervisano je nešto više od 30 odsto smeštajnih kapaciteta hotela.

HORES je u saopštenju istakao da podaci o rezervacijama hotela pokazuju da je pomoć države tom sektoru neophodna.

Navedeno je i da je odložena Skupština HORES-a, zakazana za sutra, usled povećanja broja zaraženih i povećanja rizika od zaraze kovida–19, a na kojoj je trebalo da se razgovara o neophodnim merama pomoći hotelijerima i ugostiteljima u vreme krize izazvane pandemijom.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U četiri banje popunjenost hotela 88,5 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2020, 03:36

Popunjenost hotela u Prolom, Lukovskoj, Sokobanji i banji Vrujci u subotu je bila 88,5 procenata, saopštilo je poslovno udruženje HORES...U Vrnjačkoj Banji popunjenost je bila 67,3 procenta, a na Zlatiboru za vikend iznosila je 47 posto...Popunjenost hotelskih kapaciteta u Beogradu bila je u subotu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.