Turisti iz Indije gosti Vrnjačke Banje

Izvor: RTS, 20.Maj.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti iz Indije gosti Vrnjačke Banje

Vrnjačka Banja je poslednjih godina sve više privlačna gostima iz inostranstva, a u prilog toj činjenici govori i podatak da je ovo popularno banjsko mesto u Srbiji postalo omiljena destinacija za turiste iz Bugarske.
Gotovo svi vodeći turoperateri iz ove zemlje kao redovnu ponudu imaju i Vrnjačku Banju u svojoj ponudi.
Od 20. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maja u Vrnjačku Banju stiže prva, od četiri grupe turista iz Indije koja će boraviti u hotelima u Vrnjačkoj Banji.
Kako navodi Nikica Pantović, direktor sektora za turizam, potpisan je višegodišnji ugovor o saradnji između turističke agencije "Spa travel" i indijskih agencija o redovnom dolasku turista iz ove daleke zemlje.
„Glavni razlog njihovog boravka su sportske aktivnosti ali i upoznavanja sa srpskom istorijom, kulturom i tradicijom koja se u mnogome razlikuje od njihove. Ceo projekat je podržalo i Ministarstvo sporta, Sportsrtki centar, Turistička organizacija i Opština Vrnjačka Banja", objašnjava Pantović.
„Indija je zahvalno tržište. Bitno im je da se poštuje sve ono što u programu piše. Vole da fotografišu, dopada im se naša priroda i kultura. Nadam se da će biti zadovoljni boravkom u našem mestu, a mi ćemo učiniti sve da se ovde osećaju kao kod kuće"; kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.
Već sledećeg proleća očekuje se oko hiljadu turista iz Indije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.