Turisti iz Indije dolaze u Vrnjačku Banju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti iz Indije dolaze u Vrnjačku Banju

Posredstvom agencije "Spa travel", 20. maja u Vrnjačku Banju stiže prva, od četiri grupe turista iz Indije, čije posete su ugovorene za ovu godinu.

Turisti će boraviti najpre u novootvorenom hotelu "Slatina", a potom i u poznatom Hotelu "Solaris" u Vrnjačkoj Banji.

Kako navodi Nikica Pantović, direktor sektora za turizam, potpisan je višegodišnji ugovor o saradnji između turističke agencije "Spa travel" i indijskih agencija o redovnom dolasku turista iz ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << daleke zemlje.

Glavni razlog njihovog boravka su sportske aktivnosti, ali i upoznavanja sa srpskom istorijom, kulturom i tradicijom koja se u mnogome razlikuje od njihove.

Ceo projekat je podržalo i Ministarstvo sporta, Sportsrtki centar, Turistička organizacija i Opština Vrnjačka Banja.

"Indija je vrlo zahvalno tržište. Bitno im je da se poštuje sve ono što u programu piše. Mnogo vole da fotografišu, dopada im se naša priroda i kultura. Nadam se da će biti zadovoljni boravkom u našem mestu, a mi ćemo učiniti sve da se ovde osećaju kao kod kuće", kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Već na sledeće proleće se očekuje oko 1.000 turista iz Indije.

Vrnjačka Banja je poslednjih godina sve više privlačna gostima iz inostranstva, a u prilog toj činjenici govori i podatak da je ovo popularno banjsko mesto u Srbiji postalo omiljena vikend destinacija za turiste iz Bugarske, navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.