Trivan potpisao ugovore sa lokalnim samoupravama kojima će biti dodeljena sredstava za ...

Izvor: Beta, 27.Jun.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan potpisao ugovore sa lokalnim samoupravama kojima će biti dodeljena sredstava za ...

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava kojima će biti dodeljena sredstva Zelenog fonda Srbije za pošumljavanje u 2019. godini.U saopštenju ministarstva navodi se da su na konkurs pristigle 23 prijave, te da je pet lokalnih samouprava ispunilo sve uslove.Sredstva u iznosu od 18.062.202,25 dinara, dodeljena su Opštini Bela Palanka, Pančevu, Кikindi, Vrnjačkoj Banji i Šapcu za nabavku sadnica i izvodjenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja.Trivan je istakao je da je pošumljavanje jedna od najvažnijih metoda ublažavanja posledica klimatskih promena."Srbija je jedno od područja koje je najpogodjenije posledicama klimatskih promena, i to je razlog više da aktivnost pošumljavanja zaista intenziviramo", rekao je Trivan.Za projekte pošumljavanja ministarstvo je ove godine opredelilo 41 milion dinara, te će Кonkurs biti ponovljen za jesenje pošumljavanje."Budući da nam je od predvidjenih sredstava ostalo oko 20 miliona ponovićemo konkurs za jesenje pošumljavanje za koji verujem da će već prvog jula ove godine biti raspisan", rekao je Trivan.On je pozvao sve lokalne samouprave da prouče uslove Кonkursa i da se jave ministarstvu, kako bi dobili uputstva i proveru da li su uradili sve kako treba prema traženim uslovima, pre nego što podnesu prijave.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet lokalnih samouprava dobilo sredstva za pošumljavanje

Izvor: RTV Pink, 27.Jun.2019

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava kojima će, na osnovu održanog konkursa, biti dodeljena sredstva Zelenog fonda Srbije za pošumljavanje u 2019. godini.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.