Rukometaši niškog Železničara sa dva poraza počeli nastup u Super B ligi

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2022, 13:31

Rukometaši niškog Železničara sa dva poraza počeli nastup u Super B ligi

Posle startnog poraza u rukometnoj Super B ligi ”Istok - Zapad” od ekipe Vlasotinca, rukometaši Železničara nisu uspeli da savladaju ni ekipu Goč Merkura, koja je u Vrnjačkoj Banji slavila rezultatom 36:26 (18:12). Nakon dva kola u drugom rangu takmičenja, od ekipa sa juga maksimalan učinak imaju rukometaši Bele Palanke i Vlasotinca.

Prošlosezonsko ispadanje iz ARKUS lige bez osvojenog boda i veliki finansijski problemi u rukomentom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << giganutu preneli su se i na novu sezonu. Dogovor sa Đorđem Teodorovićem da se vrati na klupu tima iz Niša je propao, pa je Uprava odlučila da trenersko mesto zauzme Vladan Stošić.

Igrački kadar čine mladi rukometaši ponikli u niškoj školi rukometa kojima fali iskustva, što se pokazalo i na startu prvenstva.

Na otvaranju Super B lige iz Niša je bodove odnela ekipa iz Vlasotinca, koja je iskoristila stegnutost Nišlija u prvom poluvremenu. Da Železničar sa dva poraza počne šampionat pobrinula se ekipa Goč Merkura, jedan od favorita za ulazk u Superligu, koja je tokom svih 60 minuta bila bolji rival i zasluženo slavila sa 36:26.

Priliku da poprave utisak i dođu do prvih bodova u sezoni rukometaši Železničara imaće u subotu, 1. oktobra, kada će u hali ”Čair” gostovati Bela Palanka.

Osim Železničara u Super B ligi ”Istok - Zapad”, jug Srbije predstavljaće još 4 tima. Najbolje su krenuli rukometaši Vlasotinca i Bele Palanke koji su na maksimalnom učinku posle 2. kola.

Pobeda u Nišu dala je neophodno samopouzdanje Vlasotinčanima, koji su u derbiju nadigrali i tim Vranja 1957 (22:19). Pobedu je ostvarila i Bela Palanka koja je, nakon Mokre Gore, bila uspešnija i od Loznice (31:26).

Dva neuspeha na startu, oba na gostovanjima, doživeli su rukometaši Kuršumlije. Oni su u 1. kolu poraženi od Hajduk Veljka u Negotinu sa 27:25, dok su sinoć za jedan gol poraženi i u Priboju (25:24).

Prvenstvo u drugom rangu takmičenja nastavlja se predstojećeg vikenda utakmicama 3. kola, a derbi će biti odigran u Vranju, pošto će izabranicima trenera Miljana Manića gostovati Goč Merkur.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.