Rekordna poseta u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 07.Jan.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna poseta u Vrnjačkoj Banji

Veliki je broj onih koji su spojili novogodišnje praznike sa Božićnim i iskoristili vreme za odmor. U Vrnjačkoj Banji su gosti iz čitave zemlje i inostranstva. Tradiciju praznovanja Božića u krugu porodice, Vrnjčani poštuju i prenose je na potomke.
U domaćinstvu Trifunovića, na Božić praznična trpeza, i sve kako red nalaže. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prethodno su proslavili Badnje veče uz posna jela, a danas na trpezi je mrsna hrana. Položajnik je prvi došao.

"Malo je vatricu prodžarao. Koliko žara toliko para, koliko žara toliko zdravlja, napretka i sloge,a to je veliki blagoslov", kaže Svetlana Trifunović.

Domaćica Svetlana, kako kaže, najsrećnija je kada okupi svoje najmilije i to u narodnoj nošnji. Smatra da se nekada mnogo više pridavalo značaja Božiću i tradiciji.

"Ja se nadam da će se ipak posle 50 i više godina naše Prvoslavlje vratiti na pravi put i naravno, trudićemo se da prenesemo sve na našu decu", mišlje nja je Svetlana Trifunović. Kaže da će se potruditi, ako ne danas, onda sutra, da pozovu i ostale za koje zna da nemaju i da su se trudili da pomognu koliko mogu.

Vrnjčani praznuju u svojim domovima, a gosti uživaju u pravom zimskom ambijentu. Gosti kažu da su izašli da prošetaju, da je zima prelepa. Išli su i do crkve, a neki su bili i na paljenju Badnjaka.

U Vrnjačkoj Banji trenutno boravi više od 10.000 gostiju, a kako se narednih dana očekuje i otvaranje skistaze na Goču, taj broj će biti znatno veći.

Hotelijeri su zadovoljni posetom, a gosti uslugom. U turističkoj organizaciji veruju da će i dalje beležiti rekordnu posećenost.

"Novu godinu dočekalo je nešto preko 15.000 turista u Vrnjačkoj Banji. Jedan dobar deo je produžio i spojio sa Božićnim praznicima što je izuzetna popunjenost za ovaj period godine", kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Novi sadržaji na Goču koji će uskoro biti dostupni posetiocima, zasigurno će doprineti odličnoj poseti i nakon praznika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.