Otvoreni Batini dani u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 11.Avg.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni "Batini dani" u Vrnjačkoj Banji

Na velikoj Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji sinoć su otvoreni "Batini dani", posvećeni glumcu Danilu Bati Stojkoviću. Čast da otvori ovu kulturnu manifestaciju ove godine pripala je Bogdanu Dikliću, koji je sa Batom ostvario brojne uloge u pozorištu i na filmu. "Batini dani" završavaju se 12. avgusta na Trgu kulture na popularnoj Banjskoj promenadi.
Glumci, književnici, muzičari i svi koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << voleli Danila Batu Stojkovića napravili su predivan ambijent na Banjskoj Promenadi. Autobus iz popularnog filma "Ko to tamo peva" već je postao nezaobilazni dekor Batinih dana u Vrnjačkoj Banji i retki su bili prolaznici koji su propustili priliku da se fotografišu s njim.

Posetioci ističu da je kulturna manifestacija posvećena Danilu Bati Stojkoviću lep čin i da žele da se tradicija i dalje održi. Navode da su sve filmove gledali, uživali i divili se njegovim dostignućima. 
Bata je voleo Vrnjačku Banju, njene kafane i ljude. Stekao je brojne prijatelje i poštovaoce koji svake godine zajedno sa glumcima podsećaju na neizbrisiv trag koji je ostavio na filmu ali i u pozorištu na sceni Ateljea 212. U Banji je svake godine slavio svoj rođendan.
"Bata je zavoleo banju, afirmisao je i mislim da Vrnjačka banja sa ponosom treba da se bavi Batinim danima", objašnjava Nikola Džamić, organizator Batinih dana.
"Batine Dane" je otvorio Bogdan Diklić i sve posetioce koji su u velikom broju ispunili Letnju pozornicu razveselio brojnim anegdotama iz predstave "Profesionalac" koju je sa Batom Stojkovićem odigrao tačno 420 puta na sceni Ateljea 212.
"Bata je bio divan prijatelj. Bio je prijatelj na koga u svakom trenutku možete da se oslonite", navodi glumac Bogdan Diklić.
Glumica Snežana Savić ističe da sećanje na glumačke bravure Danila Bata Stojkovića, predstavlja pravo zadovoljstvo.
"Svake godine imamo priliku da se sećamo njegovih glumačkih bravura i njega kao čoveka izuzetno jake ličnosti", navodi Snežana Savić.
Na sceni Letnje pozornice, koja nosi ime "Danilo Bata Stojković" na kraju prve večeri odigrana je predstava "Pozovi M radi užitka", Mirjane Bobić Mojsilović, u kojoj su glumili Snežana Savić, Katarina Žutić i Petar Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.