MERKUR PONOVO U KOVID SISTEMU: Specijalna bolnica u Vrnjačkoj banji sutra počinje da prima obolele od korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 19:46

MERKUR PONOVO U KOVID SISTEMU: Specijalna bolnica u Vrnjačkoj banji sutra počinje da prima obolele od korone

U poslednja 24 sata, sa teritorije Kraljeva, prema informacijama Gradskog štaba, još dve osobe su preminule

Na osnovu odluke ministarstva zdravlja, Specijalna bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji od sutra počinje da prima pacijente obolele od korona virusa.

Tokom proleća Merkur je već bio u kovid sistemu, a kako je saopštio menadžment bolnice, to iskustvo biće iskorišćeno i u ovoj etapi rada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Merkurovi lekari, sestre i pomoćni radnici, još tada su prošli kompletnu edukaciju. Organizacija rada biće postavljena po svim principima za očuvanje zdravlja zaposlenih i njihovih porodica, a time i bezbednost Vrnjačke Banje kao destinacije - izjavio je direktor Dejan Stanojević.

U obaveštenju ministarstva zdravlja stoji da se "lica kod kojih je dijagnostikovano prisustvo zarazne bolesti Kovid 19, od 26. novembra, upućuju na hospitalizaciju u Specijalnu bolnicu za lečenje i rehabilitaciju Merkur u Vrnjačkoj Banji".

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, od 361 testirane na korona virus, pozitivne su 164 osobe.

od posledica korona virusa. Od početka epidemije, iz ovog grada su preminule ukupno 64 osobe.

U Opštoj bolnici ''Studenica'' Kraljevo, trenutno se od Kovida 19 leče 52 pacijenta. Na intenzivnoj nezi je sedam pacijenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ništa od kovid bolnice u Knez Selu, ministar najavio pa se predomislili

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2020, 17:34

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar jula je najavio da će bolnica u Knez Selu biti adaptirana u kovid sistem i novembra spremna za prve pacijente, a u novembru stiže informacija da ipak neće biti 500 postelja u kompleksu klinika u kome su do zatvaranja lečene plućne bolesti. U odgovoru ministarstva...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.