IMAMO PRIJAVU GRADA KOJI JE IZAZVAO ŠTETU Nedimović: Vojvodina je pokrivena, uveli smo  automatsku protivgradnu odbranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2022, 14:45

"IMAMO PRIJAVU GRADA KOJI JE IZAZVAO ŠTETU" Nedimović: Vojvodina je pokrivena, uveli smo automatsku protivgradnu odbranu

Grad je juče popodne i noćas izazvao štetu u okolini Vrnjačke Banje i Kragujevca i u toku je procena štete koju rade osiguravajuće kuće i lokalni inspekcijski organi, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao magacin Republičke direkcije za robne rezerve u Beogradu.

- Na dve tačke imamo prijavu grada koji je izazvao štetu, to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u Vrnjackom kraju i u Kragujevcu. To se desilo juče posle podne i u toku noći, ekipe su na terenu, u kontaku smo sa Asocijacijom malinara da li oni imaju eventualne štete. To će osiguravajuće kuće i lokalni inspekcijski organi koji su nadležni za to, da izvrše procenu - rekao je Nedimović.

Naveo je da su u poslednja tri dana ispaljene 1.003 rakete sa 114 protivgradnih linija odbrane.

- Mi smo u poslednje četiri godine potpuno renovirali i uveli automatsku protivgradnu obranu na području radarskih centara Samoš, Bajša i Fruška gora, dakle kompletna Vojvodina je pokrivena. Hrvatska i Mađarska nemaju ovakav način protivgradne zaštite, tako da se mi sami branimo od svih gradonosnih oblaka koji odatle dolaze - naveo je Nedimović.

Podsetio je da je Radarski centar Valjevo potpuno pokriven automatskim stanicama za protivgradnu zaštitu, koja se pokazala veoma efikansom, jer u poslednje tri godine tamo štete od grada gotovo da nije ni bilo.

Nedimović je rekao kako je polovina površine koju brani Radarski centar Bukulja pokrivena automatskom protivgradnom odbranom i da je u toku završetak opremanja ostalih stanica na tom terenu.

- Sada radimo sa Republikom Srpskom da zaštitimo Zapadnu Srbiju na prostoru od Vlasenice do Višegrada. Tamo se radi četrdesetak proitivgradnih automatskih stanica i time ćemo potpuno zaokružiti Zapadnu Srbiju, koja nam je najizdašniji voćarski kraj - rekao je Nedimović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nedimović: Automatskom protivgradnom odbranom pokrivena kompletna Vojvodina

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2022

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je u toku procena štete koju je juče popodne i sinoć izazvao grad u okolini Vrnjačke Banje i Kragujevca.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.