Hoteli u Vrnjačkoj Banji traže radnike

Izvor: RTS, 13.Feb.2020, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoteli u Vrnjačkoj Banji traže radnike

U svim hotelima visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji otvoreni su konkursi za prijem ugostiteljskih radnika na neodređeno vreme. Na konkurse se ne javlja dovoljan broj kandidata, iako je u evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Vrnjačkoj Banji oko 250 ljudi sa odgovarajućom stručnom spremom.
Čitava armija zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potrebna je da bi se zadovoljio nivo usluga u hotelima visoke kategorije. Buking ocena većih od 9, na primer, znači da na dva, najviše tri gosta ima jedan radnik ugostiteljske struke. Hoteli u Vrnjačkoj Banji traže ne samo kuvare, konobare i spremačice, nego i stručna lica poput vaspitačica u mini hotelskim vrtićima.

"Hotel 'Cepter' tokom cele godine ima potrebu za zapošljavanjem novih kadrova, pogotovo sada kada smo na ulasku u novu sezonu 2020. godine, tako da i sada trenutno je aktuelno zapošljavanje", kaže Maja Remetić iz hotela "Cepter".
Hoteli nude odlične uslove. Rad na neodređeno vreme, mogućnost obuke i napredovanja u struci.
"I dalje tražimo ljude. I dalje obučavamo ljude. I dalje investiramo u naš kadar", ističe direktor hotela "Tonanti" Aleksandar Gvozdić i dodaje da svi zaposleni u tom hotelu imaju stalni radni odnos.
U Vrnjačkoj Banji trenutno ima više od 2.000 postelja u luksuznim hotelima. Grade se još dva i veliki spa centar. Oglašavanje za nova radna mesta su u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u samoj banji i okolini.
"U poslednjih godinu dana je otvoren veliki broj hotela sa tri, četiri zvezdice, čak i pet zvezdica u Vrnjačkoj Banji, tako da je izražena potreba za radnicima svih profila ugostiteljske struke", nagašava Slaviša Luković, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Vrnjačkoj Banji.
U Vrnjačkoj Banji će 4. marta biti održan Sajam zapošljavanja. Već se zna da će 15 poslodavaca ponuditi više od 100 novih radnih mesta u oblasti ugostiteljstva i turizma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.