Balet i moda na kraljevački način

Izvor: RTS, 19.Dec.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balet i moda na kraljevački način

Veče mode i baleta privuklo je pažnju Kraljevčana koji retko mogu u svom gradu da prisustvuju ovakovom događaju. Sedamnaestoro mladih ljudi iz Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške svoje kreativne ideje pretočili su u odevne i ukrasne predmete i predstavili ih na modnoj reviji u Domu Vojske.
Raznovrsni materijali, ukrasni detalji, mašta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kreativnost mladih koji su želeći da svoja, uglavnom ručno rađena, dela predstave sugrađanima, bili su dovoljna motivacija za njihovu prvu reviju.

"Slikam po materijalima, ručno prišivam i ne kupujem gotove materijale već slikam po njima. Moja je inspiracija uvek u prirodi", objašnjava Bojana Dolamić, dizajnerka koja je sa svojim drugom Vladimirom pokrenula sve ovo, i dodaje da su njene haljine pokretne slike.
Tekstil, koža, drvo - svako od njih našao je način da ono što je naučeno tokom školovanja učini dostupnim u svakodnevnoj odevnoj kombinaciji.
"Ono što je nama interesantno jeste to da smo inspiraciju pronašli u svim koloritima", kaže dizajnerka Suzana Timotijević, koja se tim poslom bavi nekoliko godina, ali je ovo njena prva revija.

Nela Taslaković je na specijalističkim studijama: "Završavam modni dizajn u Beogradu, i ovo mi mnogo znači za buduću karijeru,jer je moja kolekcija još u pripremi."
Pored volje i želje da rade, ideja imaju napretek. Uspeli su da privuku veliki broj Kraljevčana, i veruju da je ovo početak modnih revija u Kraljevu. Očekuju da im Grad pomogne.
"Grad je krenuo u postupak izrade lokalnog akcionog plana za mlade i pokušavamo da instituciuanilizujemo ovakve stvari, i da na taj način pomognemo ovakva dešavanja", kaže Nikola Đukić iz Saveta za mlade grada Kraljeva.
Mladi dizajneri iz Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške odlučni su u nameri da ostanu i stvaraju u svojim gradovima.
rts.kraljevo@rts.rs 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.