V.Banja: Završena obdukcija učenika

Izvor: B92, 30.Apr.2013, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

V.Banja: Završena obdukcija učenika

Kraljevo, Beograd -- Obdukcija je pokazala da se učenik iz Bele Crkve, koji je pao sa nedovršenog hotela u Vrnjačkoj Banji, utopio u vodi nataloženoj u podrumu hotela.

Istražni sudija Višeg suda u Kraljevu Vesna Radomirović rekla je Tanjugu da je krajnji uzrok smrti deteta, po nalazu obducenta, davljenje, jer je u plućima pronađena voda.

"Dečak je pri padu verovatno udario glavom, onesvestio se i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upao u vodu duboku oko 60 centimetara. Kako je bio okrenut glavom prema dole, nagutao se vode i udavio. Da je neko bio dole ili odmah reagovao, moguće da bi ga spasao", rekla je Radomirovićeva.

Ona je dodala da je obdukcija, koja je rađena u Zdravstvenom centru Studenica, pokazala da ima tragova preloma levih rebara i ogrebotina koje su nastale prilikom pada.

Dečak je u Vrnjačkoj Banji, sa svojim vršnjacima iz OŠ "Dositej Obradović" iz Bele Crkve, bio na ekskurziji.

Učenik je u nedelju po podne pao kroz otvor za lift u podrum sa trećeg sprata nedovršenog hotela "Zvezda 2" u Vrnjačkoj Banji.

Inače taj nedovršeni hotel već 23 godine je zatvoreno gradilište, tvrde u lokalnoj inspekciji.

Čekaju se rezultati inspekcije

Pokrajinski prosvetni inspektori utvrđuje da li je škola "Dositej Obradović" iz Bele Crkve napravila propust prilikom organizovanja ekskurzije u Vrnjačkoj Banji, gde je smrtno nastradao učenik L.M.

Kako je rekao Tanjugu načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić, kolege su juče posetile školu, ali nalaz još nije završen, jer se utvrđuju sve okolnosti i činjenice.

On je naveo da se čekaju i rezultati policijske istrage.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rezultati obdukcije: Dečak se utopio u nataloženoj vodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2013

Petnestogodišnji učenik iz Bele Crkve, koji je pao sa nedovršenog hotela u Vrnjačkoj Banji gde je bio na ekskurziji, utopio se u vodi nataloženoj u podrumu hotela, nalazi su obdukcije, a preneo je RTS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rezultati obdukcije: Dečak iz Bele Crkve se utopio u vodi u podrumu hotela

Izvor: Press, 30.Apr.2013

Kako je navedeno, sudeći prema rezultatima obdukcije, dečak je i posle pada sa visine od dvadesetak metara, uprkos teškim povredama, davao znake života, međutim, pošto je pao licem prema podu, on se najverovatnije onesvestio i, u vodi, dubokoj više od pola metra, udavio...Obdukcija je obavljena...

Nastavak na Press...

Vrnjačka Banja: Luka preživeo pad, utopio se u bari

Izvor: Glas javnosti, 30.Apr.2013

VRNJAČKA BANJA - Učenik osmog razreda Luka M. iz Bele Crkve, koji je poginuo posle pada sa nedovršenog hotela u Vrnjačkoj Banji, utopio se u vodi nataloženoj u podrumu hotela, pokazala obdukcija...Petnaestogodišnji L.M. iz Bele Crkve, koji je u nedelju po podne, pao kroz otvor za lift u podrum...

Nastavak na Glas javnosti...

Dečak se utopio u vodi u podrumu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2013

Obdukcija je pokazala da se učenik iz Bele Crkve, koji je pao sa nedovršenog hotela u Vrnjačkoj Banji utopio u vodi nataloženoj u podrumu hotela, prenosi RTS...Kako je navedeno, sudeći prema rezultatima obdukcije, dečak je i posle pada sa visine od dvadesetak metara, uprkos teškim povredama, davao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.