Umesto u hotelu, spavali u bolnici

Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto u hotelu, spavali u bolnici

Umesto u hotelu „Merkur" u Vrnjačkoj Banji, učenici šestog razreda beogradske Osnovne škole „Ivo Andrić" su dvodnevnu ekskurziju proveli u Bolnici za lečenje organa za varenje i šećerne bolesti. Vlasnik agencije „Paradizo", koja je organizovala putovanje, tvrdi da je škola znala gde će učenici spavati i da nije kriv što nastavnici to nisu rekli roditeljima.



Redakciji „Blica" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obratio se jedan od revoltiranih roditelja, koji traži anonimnost da bi zaštitio dete od mogućih neželjenih posledica.

- Dvodnevna ekskurzija bila je 22. i 23. maja. Deca su uveče stigla pred Specijalnu bolnicu, nisu htela da uđu u objekat. Ušli su posle natezanja u kome su dobili podršku nekih nastavnika. Javili su da da su našli pacova u sobi, izmet u jednom ormaru, ruinirani nameštaj, da je „sve prepuno buba"... Neki su spavali u hodnicima na svojim torbama. Za obrok su dobili i užegao puter. Jedan roditelj uputio je prigovor agenciji „Paradizo", a oni su rekli da su naša deca razmažena! Moja deca ne žive u hotelu sa pet zvezdica, na moru ne spavaju u tim hotelima, ali ne idu u bolnicu da se odmore! Ne želim da se ovo dogodi više nikome! - govori ogorčeni otac, pokazujući fotografije koje su na licu mesta napravili mališani.

Vlasnik agencije „Paradizo" Predrag Andrić kaže da će na prigovor roditelja odgovoriti čim se vrati sa puta iz Grčke.

- Objekat u kome su đaci spavali nije bolnica, to pripada „Merkuru". Školi smo prosledili potvrdu rezervacije iz „Merkura" u kojoj jasno piše da će deca biti u tom objektu. Nismo odgovorni što nastavnici nisu obavestili roditelje. Ne znam kakva je higijena tamo, čekam izveštaj turističkog vodiča. Upravnik Centra za rehabilitaciju rekao mi je da su deca bila u čistim sobama - ističe Andrić.

Bura je dobila na žestini kad su roditelji po povratku mališana čuli detalje i videli fotografije bolnice.

- Potpisao sam sa „Paradizom" ugovor da đaci spavaju u „Merkuru", ali oni tu nisu prenoćili. Zato smo, nakon rasprave na Nastavničkom veću i Savetu roditelja podneli prigovor „Paradizu" tražeći obeštećenje roditelja - kaže za Blic Zoran Tošić, direktor škole.

Razlika u ceni smeštaja

Roditelje 5.320 dinara košta jedno spavanje u „Merkuru", pun pansion, prevoz i troškovi organizacije putovanja, kao i školska naknada za profesore. U hotelu „Merkur", kojeg su sa školom odabrali, prenoćište i pun pansion koštaju 3.280 dinara, a u bolnici svega 1.613 dinara. Razlika u ceni je 1.667 dinara po đaku, dakle, na 100 učenika, oko 170.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Umesto u hotelu, spavali u bolnici

Izvor: Mondo, 04.Jun.2008

Umesto u hotelu "Merkur" u Vrnjačkoj Banji, učenici šestog razreda beogradske Osnovne škole "Ivo Andrić" su dvodnevnu ekskurziju proveli u Bolnici za lečenje organa za varenje i šećerne bolesti.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.