Šarančić pušten uz jemstvo

Izvor: B92, 11.Jul.2011, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarančić pušten uz jemstvo

Beograd -- Bivši direktor Železnica Srbije Milenko Šarančić pušten je iz pritvora nakon 13 meseci, pošto je njegova porodica sudu uplatila jemstvo od oko 710.000 evra.

Porodica je upisala hipoteku na kuću u Vrnjačkoj banji i restoran njegovog brata na Goču, kojom garantuje da Šarančić neće pobeći tokom krivičnog postupka.

Ukoliko se Šarančić ne bude odazivao pozivima suda ili pak postane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedostupan pravosudnim organima Srbije, založene nepokretnosti biće prodate, a dobijeni novac pripašće pravosudnom budžetu.

Uhapšen je 2. juna prošle godine, a u januaru je njemu i njegovim saradnicima počelo suđenje zbog optužbi da su oštetili Železnice Srbije za više od 1,2 miliona evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Šarančića i njegove saradnike zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Oni su optuženi zbog sporne nabavke šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije "Šveden reil", jer je taj posao mogao da se obavi i u Srbiji.

Sumnja se da su ostvarili imovinsku korist nezakonitim sprovođenjem postupka javne nabavke lokomotiva i elektromotornih vozila i uvođenjem u posao posredničkih firmi, među kojima se pojavljuju i strana pravna lica.

Osim Šarančića, optuženi su i bivši pomoćnik direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP "Beograd" Zoran Milićević i pomoćnik direktora sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u istom preduzeću Dragoslav Pejčić, kao i Milorad Čelebić, koji je zastupnik preduzeća "Korel" iz Londona i odgovorno lice u privatnom preduzeću "Sibeks", čiji je vlasnik njegova supruga Marina Čelebić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarančić na privremenoj slobodi

Izvor: Mondo, 11.Jul.2011

Porodica bivšeg direktora Železnica Srbije uplatila je kauciju od 710.000 i Milenko Šarančić se posle 13 meseci nalazi na slobodi.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.