Radnici kopajući bunar otrovali se gasom

Izvor: Glas javnosti, 17.Mar.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici kopajući bunar otrovali se gasom

KRALJEVO - Slobodan M. (43) i Dušan S. ( 21) iz Trsteničkog sela Donje Omašnice pronađeni su u besvesnom stanju u rupi dubine između 13 i 15 metara, dok su pokušali da iskopaju bunar u Vrnjačkoj Banji, objavio je RTS.

Policijska uprava je saopštila da je onesvešćene Slobodana M. i Dušana S. ekipa Vatrogasno-spasilačkog odeljenja izvukla iz bunara dubokov više id 13 metara.

Nesreća se dogodila u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vrnjačkoj Banji u ulici Iva Andrića, a slučaj su prijavili vlasnici bunara.Vatrogasci su uspeli da ih izvuku iz bunara i kolima Hitne pomoći prebace u kraljevačku bolnicu.

Oni su bez svesti dovezeni u Zdravstveni centar "Studenica" u Kraljevu, gde je posle mera reanimacije i terapije njihovo zdravstveno stanje stabilizovano, ali i dalje zahteva intenzivno lečenje.

Prema rečima direktora Zdravstvenog centra dr Dragana Arsića, najverovatnije se radi o trovanju ugljenmonoksidom, zbog čega su lekari ove ustanove u stalnom kontaktu sa kolegama u Centru za toksikologiju Vojno medicinske akademije.

"Posle reanimacije i detoksikacije pacijenti sada spontano dišu, bez pomoći aparata, ali njihovo stanje i dalje zahteva ozbiljno lečenje, kao i dodatnu dijagnostiku. Smešteni su u Intenzivnoj jedinici naše ustanove", rekao je Tanjugu dr Arsić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.