Počinje Vrnjački karneval

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2009, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje "Vrnjački karneval"

VRNJAČKA BANJA - U Vrnjačkoj Banji će od 12. do 19. jula, po peti put, biti održan Međunarodni "Vrnjački karneval", saopštili su danas organizatori.

Za vreme trajanja karnevala biće održano više od 60 raznovrsnih manifestacija - maskenbali, koncerti zabavne i ozbiljne muzike, sportske priredbe, pozorišne predstave, književne večeri.

U karnevalskoj povorci, centralnom događaju manifestacije, koja će biti podeljena na dečiju i povorku za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odrasle, učestvovaće 67 grupacija sa preko 3.500 učesnika parade.

Vrnjački karnelval će imati i međunarodni karakter kroz učešće karnevalskih grupacija iz Brazila, Italije, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Turske, Malezije, a uspostavljena je i saradnja sa bliskim karnevalima iz Evrope, čiji će predstavnici biti prisutni u Vrnjačkoj Banji.

Posebnu atrakciju predstavljaju samba grupe iz Brazila i Rumunije, pored kojih će se naći i trupa Art of Beli dens i Sarajevo drum orkestra vorld mjuzik bend iz Bosne i Hercegovine, koji predstavljaju samo jedan mali deo onoga što će se dešavati na vrnjačkoj promenadi.

Vrnjački karneval, prošle godine, za osam dana trajanja, okupio je više od 200.000 posetilaca.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Vrnjačke Banje, a pokrovitelj Skupština opštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.