Merkur šampion zdravstvenog turizma

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merkur" šampion zdravstvenog turizma

Specijalna bolnica "Merkur" iz Vrnjačke Banje dobitnik je priznanja "Zlatno turističko srce" koje se dodeljuje najboljima u zdrastvenom turizmu Jugoistočne Evrope.

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva Sacen international, po 22. put dodelio je "turistički oskare" najboljima. Specijalna bolnica "Merkur" iz Vrnjačke Banje dobitnik je priznanja Šampion zdrastvenog turizma Jugoistočne Evrope.

Ovo priznanje Merkuru je dodeljeno na manifestaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemalja Jugoistočne Evrope "Zlatno turističko srce", održanoj u hotelu "Palas" u Beogradu 26. aprila 2013. godine.

Kao i prethodnih godina, ova internacionalna turističko-ugostiteljska priznanja dodeljena su najboljima u turizmu, u 12 kategorija.

Na svečanosti, nagradu u ime Merkura, primila je Jasmina Vešković, pomoćnica direktora za nemedicinski sektor.  "Merkur" je za sve učesnike pripremio mnoštvo specijaliteta karakterističnih za Merkurovu kuhinju, kao i deo gde su svi mogli da se upoznaju sa ponudom za predstojeću sezonu.

Nagradu u kategoriji Turistička destinacija Jugositočne Evrope dobila je Turska. Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Bozaj tom prilikom je istakao da ovo priznanje obavezuje njegovu zemlju da u oblasti turizma ne samo zadrži sadašnji nivo već da nastoji da bude što bolja u narednom periodu.

Priznanje "Zlatno turističko pero" dobila je Svetlana Zrilić,autorka emisije "Knjiga utisaka" koja se već 13 godina emituje na Drugom kanalu RTS-a. Među nagrađenima su i Herceg Novi, kao Turističko mesto Jugoistočne Evrope, 52. Sabor trubača u Guči kao turistička manifestacija Jugoistočne Evrope, "Monera eksport - import" kaopartner godine u ugostiteljstvu i turizmu Jugoistočne Evrope, Etno-selo Stanišići - Bjeljina kao šampion etno-turizma Jugoistočne Evrope.

Svečanost je otvorila Mirjana Kovačević, iz sektora za turizam Ministarstva finansija i privrede, istakavši da je ovaj skup prilika da turistički poslenici iz regiona razmene svoja iskustva.

Goste je pozdravio i organizator manifestacije, direktor Sacen Internacionala Dragan Gligorijević, istakavši da ovaj deo Starog kontinenta ostvaruje izuzetan turistički rast, sa tendencijom da bude još viši.

Proglašenju najboljih prethodila je turistička akcija "Birajmo najuspešnije u turizmu Jugoistočne Evrope 2012", gde je međunarodna turistička patrola Sacen internacionala obišla Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crna Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.