Karl Kreg i „Dubioza kolektiv” na „Lavfestu”

Izvor: Politika, 31.Jul.2013, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karl Kreg i „Dubioza kolektiv” na „Lavfestu”

Muzički omladinski festival počinje večeras u Vrnjačkoj Banji, a pored koncerata posetioce očekuje i tribina na temu „Borba protiv govora mržnje na internetu”

Muzički i omladinski festival „Lavfest” počinje večeras u Vrnjačkoj Banji i trajaće do 3. avgusta. Bogat muzički program, brojne umetničke radionice i humanitarne akcije obeležiće sedmo izdanje festivala, koji se, kao i svake godine, održava na Letnjoj pozornici.

Okosnicu festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << činiće muzički program, koji će ovog leta biti održan na tri bine. Među šezdesetak izvođača, koji će nastupiti na „Lavfestu”, izdvajaju se slavni di-džejevi i producenti, i pioniri detroitskog tehna – Karl Kreg i Kevin Sanderson. Velikom broju izvođača elektronske muzike pridružiće se i imena kao što su holandski dvojac „Detroit svindl”, duo „Najs 7”, Gičel Mur, Darijus Sirosijan, italijanski di-džej Buč… Neće izostati ni svirke popularnih domaćih i regionalnih bendova, kakvi su „Zaa”, „Strej dog” ili „Dubioza kolektiv”, koji će nastupiti večeras.

Osim muzičkog programa, posetioci „Lavfesta” će na desetak lokacija u poznatoj banji moći da odaberu i drugačiji provod. U okviru „Sinema zone” biće prikazivani studentski filmovi, planirane su i izložbe fotografija i radova mladih umetnika, a najavljeno je i organizovanje različitih radionica, poput one za podizanje ekološke svesti mladih. Organizatori festivala prirediće tribinu „Borba protiv govora mržnje na internetu” (u okviru istoimene evropske kampanje), akciju „Na čijem je satu naših pet minuta”, kao i prvu „Kancelarijadu” – skup na kojem će se okupiti mladi lider iz više od 140 opština u Srbiji, sa ciljem osnaživanja glasa omladine u institucijama Republike Srbije. Neće izostati ni programi za decu, kao ni sportske aktivnosti, poput uličnog basketa.

„Lavfest” je prvi put održan 2007. godine, a cilj organizatora bio je da razbiju predrasudu da je Vrnjačka Banja mesto isključivo za pripadnike starijih generacija. Prva žurka, održana tada na Mostu ljubavi, nosila je poruku da je ova banja idealno mesto i za mlade i za zaljubljene.

-------------------------------------------------------

Album „Apsurdistan” – kritikae korumpiranog društva

Popularni bosanski bend „Dubioza Kolektiv” nastupiće prve večeri festivala na Glavnoj bini „Lavfesta”, na vrnjačkoj Letnjoj pozornici. Bend, poznat po tekstovima u kojima kritikuje korumpirano društvo puno nacionalizma i nepravde, predstaviće se publici hitovima sa poslednjeg albuma „Apsurdistan”.

Njihov zvuk kombinacija je tradicionalnih muzičkih formi sa elementima hiphopa, regea, daba i rokenrola.

J. K.

objavljeno: 01.08.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Program Street art festivala

Izvor: Studnel.com, 01.Avg.2013, 21:44

Ovogodišnji Street art festival sa temom Reaguj! biće održan u Kraljevu od 23. do 25. avgusta. Na festivalu će nastupiti poznati muzički bendovi i izvođači.. . Opširnije..

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.