Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Izvor: Glas javnosti, 12.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

VRNJAČKA BANJA - Projekcijom filma "Žena sa slomljenim nosem" scenariste i reditelja Srđana Koljevića; na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji počeo je Festival filmskog scenarija.

Tu kulturnu manifestaciju, koja se održava 34. put, otvorio je filmski kritičar Borislav Anđelić.

- U našoj sredini, u kojoj uglavnom izostaje podrška kulturnim tekovinama, Festival filmskog scenarija ima višestruku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kulturološku vrednost. Afirmacijom filmskog scenarija - bitnog, ali često zanemarenog dela filmske umetnosti, ovaj festival ima veliki značaj ne samo za film u Srbiji, nego i u celom regionu- rekao je Anđelić.

Početak Festivala filmskog scenarija obeležio je i omaž Vuku Pavloviću, scenaristi, filmskom kritičaru, glumcu i dramaturgu koji je u 39. godini iznenada preminuo prošlog septembra. Pavlović je bio začetnik programa "Mladi lavovi" koji u okviru festivala desetak godina promoviše ostvarenja novih generacija filmskih stvaralaca.

U takmičarskom delu festivala ove godine je šest domaćih filmova. Osim "Žene sa slomljenim nosem", u konkurenciji su "Neke druge price", "Srpski film", "Motel Nana", "Plavi voz" i "Flešbek".

Žiri koji čine scenaristkinja Biljana Maksić, književnica Ljubica Arsić i reditelj Slobodan Skerlić u subotu će proglasiti pobednike.

Prateći programi festivala su "Mladi lavovi" i "Preko plota", a u četvrtak će biti održan i simpozijum"Scenaristi - reditelji i reditelji - scenaristi, srpski slučaj".

Deo programa Festivala filmskog scenarija ove godine posvećen je i velikanu srpskog glumišta Danilu Bati Stojkoviću, čija će bista sutra uveče biti otkrivena na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivena spomen ploča Bati Stojkoviću

Izvor: RTS, 12.Avg.2010

Na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji otkrivena spomen ploča glumcu Danilu Bati Stojkoviću. Spomen-ploča delo je akademskog vajara Dragiše Obradovića, a otkrili su je glumci Milorad Mandić Manda, Branimir Brstina, Milan Caci Mihailović i Ljiljana Dragutinović. ..Spomen ploča glumcu Danilu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.