Banjski park još lepši

Izvor: RTS, 15.Dec.2011, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjski park još lepši

Nekada prepoznatljiva slika centralnog parka u Vrnjačkoj Banji, ostaće samo na razglednicama i fotografijama koje su gosti poneli nakon posete banji. Danas je park veliko gradilište, jer je u toku kompletna rekonstrukcija.

Nešto mirniji period u banjskom turizmu u Vrnjačkoj Banji koriste da urede centralni gradski park. Pored mosta ljubavi, vožnje fijakerom, japanskog parka koji je postao nezaobilazno mesto za odmor, gosti ove banje već na proleće, moći će da uživaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u novim prostoru ispred kupatila.

Vladan Stefanović iz Direkcije za planiranje i izgradnju Vrnjačke Banje kaže da će park izgledati drugačije sa klasičnom francuskom postavkom, kakva je nekada postojala.

"Napravićemo simetričnu kompoziciju sa više pešačkih staza, cvetnih površina i sa ozbiljnom savremenom instalacijom sa nekoliko mikrocelina", kaže Stefanović i dodaje da će i dalje ostati ozbiljna simetrija u odnosu na objekat banjskog kupatila.

Mladi Vrnjčani smatraju da će biti lepše i da će to svakako privući više turista. Gost iz Raške kaže da mu se i ranije dopadao centralni banjski park i da očekuje da će, nakon rekonstrukcije, biti još lepši. Između kupatila i dečjeg igrališta, mir remeti buka građevinskih mašina.

Direktor vodovoda i kanalizacije JP "Beli izvor" Saša Burmaz kaže da je u toku rekonstrukcija vodovodne linije, izrada novog priključka za zgradu kupatila, rekonstrukcija kišne kanalizacije i izgradnja kanalizacije u dužini oko 450 metara.

Sredstva za rekonstrukciju blizu četiri hektara parka, obezbedili su Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, Ministarstvo poljoprivrede i opština Vrnjačka Banja.

Prema rečima pomoćnika predsednika opštine Aleksandra Miljakovića, u rekonstrukciju uloženo oko 100.000 miliona dinara.

Uz nove sadržaje, ali i već uobičajenu vožnju fijakerom, šetnju duž vrnjačke reke od Merkura sve do Snežnika, sigurno će svi uživati. Posebna atrakcija je japanski vrt koji je neizbežno mesto, za predah i za fotografisanje, većine gostiju ovog turističkog centra.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.