Zoran Antić predstavlja Srbiju u Rusiji

Izvor: juGmedia, 09.Dec.2013, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Antić predstavlja Srbiju u Rusiji

VRANJE – Gradonačelnik Vranja, Zoran Antić  učestvovaće na prvom međunarodnom kongresu ,,Sankt Peterburg i slovenski svet“ u Rusiji, de je ujedno i jedini predstavnik Srbije na ovom prestižnom događaju.Poziv za učešće na ovom značajnom skupu upućen je još u septembru od strane Ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina i Vlade Sankt Peterburga i komiteta za spoljne veze, kao i Ministarstva inostranih poslova Srbije.

,,Ovo je velika čast za Vranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << a naše učešće rezultat je brojnih kontakata koje sam ostvario prilikom boravka srpske delegacije u Sankt Peterburgu u aprilu ove godine. Kongres će okupiti predstavnike iz Poljske, Makedonije, Bugarske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Češke, dok će specijalni gosti biti iz Grčke, Belorusije i Ukrajine. Tokom trajanja skupa biće organizovani sastanci sa predstavnicima izvršne vlasti, naučnim i kulturnim ekspertima, a sve u cilju očuvanja kulturnog nasleđa i proširenja saradnje među slovenskim narodima“, istakao je za zvanični gradski sajt gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Prvim međunarodnim kongresom ,, Sankt Peterburg i slovenski svet“ biće prakitčno završeno obeležavanje 1.150. godišnjice nastanka slovenskog pisma, a skup će ujediniti slovenske gradove Evrope u pronalaženju novih oblika saradnje, koji će doprineti  evropskom duhovnom progresu. Za sutra je planirano da učesnici skupa potpišu Sankt Petersburšku deklaraciju.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić na slovenskom kongresu u Rusiji

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2013

Gradonačelnik Vranja biće jedini predstavnik Srbije na 1. Međunarodnom kongresu “Sankt Peterburg i slovenski svet“ kojim se završava obeležavanje 1.150. godišnjice nastanka slovenskog pisma. 

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.