„Zlatni puž“ u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 20.Avg.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zlatni puž“ u Vranju

VRANJE

Škola animiranog filma u Vranju od 22. do 26. avgusta biće domaćin Internacionalne radionice „Zlatni puž“, jedanaeste po redu.

„U radu radionice učestvovaće tridesetak animatora iz Rusije, Slovenije, Bugarske, Makedonije i Srbije, a najavljen je i dolazak gostiju iz Gruzije i Turske. Posebno su zanimljive gošće iz ruskog Centra “Podsolnuh” koji prati socio-psihološku, socijalnu i obrazovnu rehabilitaciju dece i adolescenata sa smetnjama u razvoju. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Tokom ove zanimljive radionice u kreativnoj atmosferi nastaće zanimljivi animirani filmovi, uz neposredan pristup i korisna predavanja.  Predavači će biti poznati animatori iz Srbije i inostranstva, koji će kroz praktičan rad i predstavljanjem svog umetničkog opusa podučavati decu i mlade animaciji“, kaže direktorka ŠAF, Snežana Trajković.

Učesnici će biti raspoređeni u tri grupe i tokom trajanja radionice uradiće tri filma u različitim tehnikama, koji će biti prikazani poslednje večeri radionice

„S obzirom da Vranje nije dovoljno posvetilo pažnju jubilarnoj  godišnjici smrti Bore Stankovića i očuvanju te naše kulturne baštine, koncept „Zlatnog puža“ biće povezivanje Bore sa vranjskom pesmom, koja će biti zvučna podloga naših filmova“, kaže direktorka škole.

Internacionalnu radionicu „Zlatni puž“ finanisira Grad Vranje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Počinje ZLATNI PUŽ

Izvor: OkRadio.rs, 21.Avg.2016, 12:17

Tradicionalni festival animacije „Zlatni puž“, biće održan od 22 – 26. avgusta u Vranju. Koncept “Zlatnog puža 2016“ i 11. Internacionalne dečje radionice animiranog filma  je da učesnici nekoliko dana stvaraju animirane filmove u kreativnoj atmosferi, uz neposredan pristup i korisna...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.